JELAČIĆ KOCKE
Sastojci
biskvitić
9 žumanaca
190 g kristal šećera
190 g poprženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha)
100 g gorkog kakaa
par kapi arome gorkog badema
1 žlica ruma za kolače
8 bjelanaca + prstohvat soli
prva krema
6 dcl Dolcela biljnog šlaga
300 g čokolade za kuhanje
50 g bijele čokolade
1,5 dcl mlijeka
druga krema
2 vrećice šlag kreme vanilin Dolcela
2,5 dcl mlijeka
2 paketića vanilin šećera Dolcela
100 – 150 g mljevenih oraha
2 žlice ruma za kolače
ukras
100 g mljevenih oraha
čokoladna glazura (100 g čokolade za kuhanje, 50 ml ulja)
Priprema
1.
Za biskvit izmiksati snijeg od bjelanaca sa soli i 2/3 količine šećera. Odložiti na stranu i snijeg i mikser.
2.
Pjenjačom istući žumanca sa preostalim šećerom i postepeno “tući” sve ostale sastojke. Žustro umiješati snijeg od bjelanaca.
3.
Izliti na lim za pečenje obložen pek papirom (moj je veličine 33×34cm), i peći na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Pažljivo izvaditi iz lima za pečenje i ohladiti. Položiti biskvit na pladanj – na pek papir posut krušnim mrvicama.
4.
Za prvu kremu izmiksati Dolcela šlag i u njega umiksati obje vrste čokolade koje smo otopili u mikrovalnoj i u njih umiješali hladno mlijeko. Premazati kremu preko biskvita.
5.
Za drugu kremu izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Premazati preko prve kreme.
6.
Posuti sa mljevenim orasima i prošarati čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti i …. smazati!
Izvor: coolinarika.com
biskvitić
9 žumanaca
190 g kristal šećera
190 g poprženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha)
100 g gorkog kakaa
par kapi arome gorkog badema
1 žlica ruma za kolače
8 bjelanaca + prstohvat soli
prva krema
6 dcl Dolcela biljnog šlaga
300 g čokolade za kuhanje
50 g bijele čokolade
1,5 dcl mlijeka
druga krema
2 vrećice šlag kreme vanilin Dolcela
2,5 dcl mlijeka
2 paketića vanilin šećera Dolcela
100 – 150 g mljevenih oraha
2 žlice ruma za kolače
ukras
100 g mljevenih oraha
čokoladna glazura (100 g čokolade za kuhanje, 50 ml ulja)
Priprema
1.
Za biskvit izmiksati snijeg od bjelanaca sa soli i 2/3 količine šećera. Odložiti na stranu i snijeg i mikser.
2.
Pjenjačom istući žumanca sa preostalim šećerom i postepeno “tući” sve ostale sastojke. Žustro umiješati snijeg od bjelanaca.
3.
Izliti na lim za pečenje obložen pek papirom (moj je veličine 33×34cm), i peći na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Pažljivo izvaditi iz lima za pečenje i ohladiti. Položiti biskvit na pladanj – na pek papir posut krušnim mrvicama.
4.
Za prvu kremu izmiksati Dolcela šlag i u njega umiksati obje vrste čokolade koje smo otopili u mikrovalnoj i u njih umiješali hladno mlijeko. Premazati kremu preko biskvita.
5.
Za drugu kremu izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Premazati preko prve kreme.
6.
Posuti sa mljevenim orasima i prošarati čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti i …. smazati!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar