Kremasti kolač s jagodama
Fini voćni kolač s pufastim beze korama, prefinom slastičarskom kremom i sočnim jagodama. Svakako isprobati i s drugim voćem u sezoni ili možda dodatkom orašastih plodova u korama.
Sastojci 6 osoba
Za beze kore
5 bjelanjaka
100 g šećera
pola žličice octa
Za slastičarsku kremu
500 ml mlijeka
5 žumanjaka
100 g šećera
1 vanilin šećer
40 g gustina
1 žličica ruma
70 g maslaca
300 g zrelih jagoda
Priprema
Beze kore
1.
Zagrijati pećnicu na 100°.
Miksati bjelanjke najvećom brzinom dok se ne dobije čvrsti snijeg. Uliti ocat i postupno dodavati šećer. Miksati 10-ak minuta dok se ne dobije jako čvrsta smjesa.
2.
Smjesu prebaciti na papir za pečenje i ravnomjerno je raporediti. Zagladiti površinu i staviti u zagrijanu pećnicu (na sredinu) na sat vremena.
3.
Pečenu koru izvaditi iz pećnice i odvojiti od papira za pečenje. Ostaviti da se ohladi na ravnoj podlozi.
Slastičarska krema
1.
Staviti mlijeko na vatru da se zagrijava. U posudi pjenjačom izmiješati žumanjke sa šećerom. Dodati i malo ruma zbog arome. Miješati dok smjesa ne posvijetli. Postupno umiješati gustin. Dodati malo toplog mlijeka, dobro izmiješati i uliti smjesu sa žumanjcima u mlijeko. Kad krema zakipi, smanjiti vatru i kuhati još par minuta.
2.
Kuhanu kremu prebaciti u hladnu posudu i staviti prozirnu foliju izravno na kremu da se ne stvori korica dok se hladi.
U ohlađenu kremu umiksati maslac na sobnoj temperaturi.
Sastavljanje kolača
1.
Beze koru prerezati dvaput da se dobiju 3 identična dijela. Sastavljati kolač tako da se na svaku koru namaže sloj kreme i poslažu polovice jagoda. Tako se dobiju 3 sloja beze kora s kremom i jagodama. Vanjske strane kolača namazati ostatkom kreme i ukrasiti ljepšim polovicama jagoda.
Posluživanje
Dobro ohladiti prije posluživanja.
izvor : http://www.coolinarika.com
Sastojci 6 osoba
Za beze kore
5 bjelanjaka
100 g šećera
pola žličice octa
Za slastičarsku kremu
500 ml mlijeka
5 žumanjaka
100 g šećera
1 vanilin šećer
40 g gustina
1 žličica ruma
70 g maslaca
300 g zrelih jagoda
Priprema
Beze kore
1.
Zagrijati pećnicu na 100°.
Miksati bjelanjke najvećom brzinom dok se ne dobije čvrsti snijeg. Uliti ocat i postupno dodavati šećer. Miksati 10-ak minuta dok se ne dobije jako čvrsta smjesa.
2.
Smjesu prebaciti na papir za pečenje i ravnomjerno je raporediti. Zagladiti površinu i staviti u zagrijanu pećnicu (na sredinu) na sat vremena.
3.
Pečenu koru izvaditi iz pećnice i odvojiti od papira za pečenje. Ostaviti da se ohladi na ravnoj podlozi.
Slastičarska krema
1.
Staviti mlijeko na vatru da se zagrijava. U posudi pjenjačom izmiješati žumanjke sa šećerom. Dodati i malo ruma zbog arome. Miješati dok smjesa ne posvijetli. Postupno umiješati gustin. Dodati malo toplog mlijeka, dobro izmiješati i uliti smjesu sa žumanjcima u mlijeko. Kad krema zakipi, smanjiti vatru i kuhati još par minuta.
2.
Kuhanu kremu prebaciti u hladnu posudu i staviti prozirnu foliju izravno na kremu da se ne stvori korica dok se hladi.
U ohlađenu kremu umiksati maslac na sobnoj temperaturi.
Sastavljanje kolača
1.
Beze koru prerezati dvaput da se dobiju 3 identična dijela. Sastavljati kolač tako da se na svaku koru namaže sloj kreme i poslažu polovice jagoda. Tako se dobiju 3 sloja beze kora s kremom i jagodama. Vanjske strane kolača namazati ostatkom kreme i ukrasiti ljepšim polovicama jagoda.
Posluživanje
Dobro ohladiti prije posluživanja.
izvor : http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar