Kinder Pingui šnite
Evo i od mene jedna kinder poslastica....KINDER PINGUI ŠNITE...
Sastojci
ZA BISKVIT
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlijeka
6 kašika brašna
6 kašika čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
ZA PRELIV
1 dcl čokoladnog mlijeka
ZA KREM
3 dcl slatkog vrhnja
400 gr kiselog vrhnja
100 gr šećera u prahu
2 vanila šećera
nekoliko kapi limunovog soka
ZA ČOKO PRELIV
100 gr čokolade
50 gr maslaca
2 kašike vode
2 kašike šećera u prahu
ZA DEKORACIJU
šlag pjena
drobljena čokolada
narandža
Način pripreme
Šest jaja umutite sa šećerom. U jaja dodajte i ostale sastojke za biskvit.
U velikom plehu pecite bisvkit na 180-200 stepeni 20ak minuta.
Nakon što se ispeće prepolovite ga na pola tako da dobijete dva biskvita iste površine.
Ugrijte čokoladno mlijeko i njime pospite biskvite.
Slatko vrhnje umutite sa vanilin šećerom, limunovim sokom i šećerom.
U slatko vrhnje dodajte kiselo vrhnje.
Preko jedne polovice biskvita stavite pola kreme.
Na pari istopite maslac i čokoladu.
Kada se istopi u čokoladu dodajte šećer i vodu. Tom smjesom prelijte biskvit sa kremom od vrhnja.
Biskvit stavite u frižider desetak minuta.
Kada izvadite iz frižidera preko čokoladnog preliva stavite ostatak bijele kreme, pa zatim drugu polovinu biskvita.
Ja sam dekorisala kolač šlag pjenom, narandžom i čokoladom.
Prije posluživanja dobro ohladiti
izvor : http://receptikuhar.blogspot.com
Sastojci
ZA BISKVIT
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlijeka
6 kašika brašna
6 kašika čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
ZA PRELIV
1 dcl čokoladnog mlijeka
ZA KREM
3 dcl slatkog vrhnja
400 gr kiselog vrhnja
100 gr šećera u prahu
2 vanila šećera
nekoliko kapi limunovog soka
ZA ČOKO PRELIV
100 gr čokolade
50 gr maslaca
2 kašike vode
2 kašike šećera u prahu
ZA DEKORACIJU
šlag pjena
drobljena čokolada
narandža
Način pripreme
Šest jaja umutite sa šećerom. U jaja dodajte i ostale sastojke za biskvit.
U velikom plehu pecite bisvkit na 180-200 stepeni 20ak minuta.
Nakon što se ispeće prepolovite ga na pola tako da dobijete dva biskvita iste površine.
Ugrijte čokoladno mlijeko i njime pospite biskvite.
Slatko vrhnje umutite sa vanilin šećerom, limunovim sokom i šećerom.
U slatko vrhnje dodajte kiselo vrhnje.
Preko jedne polovice biskvita stavite pola kreme.
Na pari istopite maslac i čokoladu.
Kada se istopi u čokoladu dodajte šećer i vodu. Tom smjesom prelijte biskvit sa kremom od vrhnja.
Biskvit stavite u frižider desetak minuta.
Kada izvadite iz frižidera preko čokoladnog preliva stavite ostatak bijele kreme, pa zatim drugu polovinu biskvita.
Ja sam dekorisala kolač šlag pjenom, narandžom i čokoladom.
Prije posluživanja dobro ohladiti
izvor : http://receptikuhar.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar