JEDNOSTAVNA TORTA SA MAKOM BEZ PEČENJA
Za ljubitelje maka-savršena je!
Sastojci;
600 gr maka mlevena
450 gr šećera
8 dl mleka
250 gr margarina
250 gr plazme mlevene- može i drugi neki
3-4 kašike rum
sok od narandže
2 kesice vanil šećer
1 pakovanje gotovih
korica za rozen tortu
300 gr bele mlečene čokolade-Milku preporučujem
250 gr margarina
Priprema
1.
Mleveni mak,šećer i mleko skuvati. U to dodati otopljen margarin,plazma keks,rum,sok od naradže i vanil šećer.
2.
Tako je po originalnom receptu,ali meni nekako mleko i sok od narandže ne idu zajedno.
Pa sam umesto soka dodala 1 dl mleka više (9 dl umesto 8 dl).
3.
Sve lepo izmesati, i filovati kupljene kore za rozen.
Zadnju nemojte filovati,jer preko nje ide glazura.
Odozgo pritisnuti sa necim teškim i ostaviti tako par sati.
4.
I na kraju rastopiti 200 gr bele cokolade i margarin na pari,preliti preko.
Ja sam stavila pola,pa u ladnjak na pola sata da se malo stegne,pa ostatak glazure.
Posluživanje
Seći oštrim nožem na štanglice.
www.coolinarika.com
Sastojci;
600 gr maka mlevena
450 gr šećera
8 dl mleka
250 gr margarina
250 gr plazme mlevene- može i drugi neki
3-4 kašike rum
sok od narandže
2 kesice vanil šećer
1 pakovanje gotovih
korica za rozen tortu
300 gr bele mlečene čokolade-Milku preporučujem
250 gr margarina
Priprema
1.
Mleveni mak,šećer i mleko skuvati. U to dodati otopljen margarin,plazma keks,rum,sok od naradže i vanil šećer.
2.
Tako je po originalnom receptu,ali meni nekako mleko i sok od narandže ne idu zajedno.
Pa sam umesto soka dodala 1 dl mleka više (9 dl umesto 8 dl).
3.
Sve lepo izmesati, i filovati kupljene kore za rozen.
Zadnju nemojte filovati,jer preko nje ide glazura.
Odozgo pritisnuti sa necim teškim i ostaviti tako par sati.
4.
I na kraju rastopiti 200 gr bele cokolade i margarin na pari,preliti preko.
Ja sam stavila pola,pa u ladnjak na pola sata da se malo stegne,pa ostatak glazure.
Posluživanje
Seći oštrim nožem na štanglice.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar