JEDNOSTAVNA BIJELA ROLADA SA JAGODAMA


Nježan biskvit sa divnom laganom kremicom i komadićima jagoda...
Sastojci:

    Biskvit
    8 bjelanjaka
    150 g šećera
    6 žlica ulja
    100 g brašna
    1 puna žličica praška za pecivo
    3 žlice šećera u prahu za posipanje biskvita

    Krema
    200 ml slatkog vrhnja za šlag
    130 g
    kiselog vrhnja
    50 g šećera u prahu

    Još
    150 g jagoda
    sjeckane pistacije, krokanti ili po želji nešto za ukrašavanje





Priprema

    Najprije pripremite kremu: od slatkog vrhnja izlupajte čvrst šlag pa u njega umješajte kiselo vrhnje i šećer u prahu. Dobro promješajte.
    Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje. Jagode nasjeckajte na komadiće.
    Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.
    U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.
    Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne poćne dobivati boju. Pečeni biskvit izvadite, malo ga ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli s polovicom šećera u prahu. Pažljivo odljiepite papir pa biskvit pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno s krpom. Neka se sasvim ohladi.
    Od ohlađene kreme izdvojite 3 žlice, trebat će vam za mazanje rolade izvana, a preostalom kremom namažite razmotani biskvit pazeći da uski rub ostane bez kreme. Po cijeloj površini rasporedite narezane jagode i savijte roladu. Kolač odložite u hladnjak najmanje 1 sat da se dobro ohladi. Naposljetku roladu izvana premažite preostalom kremom te je ukrasite sjeckanim pistacijama i jagodama.

Posluživanje
Pravila sam ovako kao sam navela u recept, ali mislim da bi bilo dobro dodati 1 želatinu u kremu jer je dosta rijetka, a sa njom bi ipak bila čvršća.






Izvor:  www.coolinarika.com

Takođe pogledajte:

  • ROLAT SA JAGODAMA  Sezona jagoda je počela i ja sam naravno morala odmah da napravim neko sočno ukusno zadovoljstvo :). Jagode su neodoljivog ukusa  i šta god… Read More
  • Kremasti rolat sa jagodamaPotrebni sastojci:500 g jagoda,4 jaja,prstohvat soli,150 g + 2 kašike šećera,2 kesice vanilin šećera,100 g brašna,kašičica praška za pecivo,6 listova … Read More
  • Rolada s voćemRolade su uvijek dekorativne zbog svojih slasnih zavoja od tijesta i nadjeva. Ovaj puta smo klasični biskvit obukli u lagani voćni nadjev od šlaga i… Read More
  • Mačije oči – rolat Biskvit: 5jaja 5 žlicašećera 1/2praška za pecivo 1 žlica brašna 1 žlica kakaoa Krema: 3 jaja 200 gr šećera 200 gr čokolade za kuhanje 150 gr marg… Read More
  • JEDNOSTAVNA BIJELA ROLADA SA JAGODAMANježan biskvit sa divnom laganom kremicom i komadićima jagoda... Sastojci:    Biskvit    8 bjelanjaka    … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.