Jedno testo a vise vrsta kolaca!
Sastojci:
250 gr mlevenih badema
250 gr mlevenog secera
250 gr mlevenih oraha
250 gr mlevenog secera
100 gr cokolade za kuvanje-otopljene
sok od limuna
oko 150 gr marcipana + jestiva
boja
malo pekmeza od kajsija
Priprema:
1. Prosejati mleveni secer,dodati mlevene bademe i zamesiti testo sa iscedjenim sokom od
limuna (oko pola limuna).
2. Otopiti cokoladu,prosejati secer u prahu i to sjediniti sa mlevenim orasima.Zamesiti
testo polako dodajuci sok od limuna.
3. Oba testa podeliti na pola.
4. Od polovine badem testa napraviti valjak precnika oko dva cm.Testo od oraha rastanjiti
da bude iste duzine kao valjak i dovoljne sirine da moze da se uvije oko valjka.Dobijenu
salamu ostaviti da se susi oko jedan dan.
5. Marcipan obojiti bojom prema ukusu,ne mesiti ga dugo da ne postane uljast pa ga
razviti na radnoj povrsini posutoj gustinom,debljina je oko 3mm.Obaviti ga oko
salame.Uviti dobijeni rolat u plasticnu foliju i cuvati ga u frizideru do upotrebe.
6. Od druge polovine oba testa oklagijom napraviti dve ploce iste velicine,debljine oko
1-1.5 cm.Donja ploca neka bude od cokolade,premazati je tankim slojem pekmezom od
kajsija pa gore staviti plocu od badema.Ostaviti da se susi jedan dan a onda iseci na
kockice velicine 2 cm.Svaku kocku preliti glazurom od secera u prahu i sokom od
limuna.U glazuru dodati boje vec prema zelji.Gotove kocke – minjone staviti u ukrasne
korpice.
izvor : www.coolinarika.com
250 gr mlevenih badema
250 gr mlevenog secera
250 gr mlevenih oraha
250 gr mlevenog secera
100 gr cokolade za kuvanje-otopljene
sok od limuna
oko 150 gr marcipana + jestiva
boja
malo pekmeza od kajsija
Priprema:
1. Prosejati mleveni secer,dodati mlevene bademe i zamesiti testo sa iscedjenim sokom od
limuna (oko pola limuna).
2. Otopiti cokoladu,prosejati secer u prahu i to sjediniti sa mlevenim orasima.Zamesiti
testo polako dodajuci sok od limuna.
3. Oba testa podeliti na pola.
4. Od polovine badem testa napraviti valjak precnika oko dva cm.Testo od oraha rastanjiti
da bude iste duzine kao valjak i dovoljne sirine da moze da se uvije oko valjka.Dobijenu
salamu ostaviti da se susi oko jedan dan.
5. Marcipan obojiti bojom prema ukusu,ne mesiti ga dugo da ne postane uljast pa ga
razviti na radnoj povrsini posutoj gustinom,debljina je oko 3mm.Obaviti ga oko
salame.Uviti dobijeni rolat u plasticnu foliju i cuvati ga u frizideru do upotrebe.
6. Od druge polovine oba testa oklagijom napraviti dve ploce iste velicine,debljine oko
1-1.5 cm.Donja ploca neka bude od cokolade,premazati je tankim slojem pekmezom od
kajsija pa gore staviti plocu od badema.Ostaviti da se susi jedan dan a onda iseci na
kockice velicine 2 cm.Svaku kocku preliti glazurom od secera u prahu i sokom od
limuna.U glazuru dodati boje vec prema zelji.Gotove kocke – minjone staviti u ukrasne
korpice.
izvor : www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar