POSNA KEKS TORTA
Keks torte obožavam jer su ukusne ali pr svega jer se brzo prave. Podložne su promenama a sa keksom se može kombinovati zaista sve. Ova torta je brža, posna verzija kasato torte. Toliko je ukusna da nestane dok si rekao keks :D. Naravno, i ako ne postite vi je možete spremiti jer je fina i brza, a i deca je obožavaju.
SASTOJCI :
5oo gr posnog mlevenog keksa (ja sam koristila plazma keks),
15o gr posnog keksa u komadu,
15o gr posnih žele bombona,
2oo ml soka od narandže,
1oo gr šećera,
1 vanilin šećer,
1oo gr čokolade,
125 gr margarina,
posni šlag za dekoraciju.
PRIPREMA :
Mleveni keks pomešajte sa sokom od narandže. Žele bombone sitno iseckajte a keks izlomite pa ubacite u posudu sa mlevenim keksom. Čokoladu, šećer i margarin stavite na srednju temperaturu da se otope pa izmešajte sa ostalim sastojcima. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Smesu prebacite u kalup po želji (možete praviti i sitne slavske kolače od ove smese tako što ćete je podeliti na nekoliko delova pa zaviti u providnu foliju u formu valjka, i po želji preliti glazuru od čokolade kad se kolači stegnu). Ostavite u frižideru da se stegne pa obložite sa šlagom.
Prijatno!
Recept preuzet sa : http://milicinakuhinja.blogspot.com
SASTOJCI :
5oo gr posnog mlevenog keksa (ja sam koristila plazma keks),
15o gr posnog keksa u komadu,
15o gr posnih žele bombona,
2oo ml soka od narandže,
1oo gr šećera,
1 vanilin šećer,
1oo gr čokolade,
125 gr margarina,
posni šlag za dekoraciju.
PRIPREMA :
Mleveni keks pomešajte sa sokom od narandže. Žele bombone sitno iseckajte a keks izlomite pa ubacite u posudu sa mlevenim keksom. Čokoladu, šećer i margarin stavite na srednju temperaturu da se otope pa izmešajte sa ostalim sastojcima. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Smesu prebacite u kalup po želji (možete praviti i sitne slavske kolače od ove smese tako što ćete je podeliti na nekoliko delova pa zaviti u providnu foliju u formu valjka, i po želji preliti glazuru od čokolade kad se kolači stegnu). Ostavite u frižideru da se stegne pa obložite sa šlagom.
Prijatno!
Recept preuzet sa : http://milicinakuhinja.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar