Pileci fileti u umaku

Evo jos  jedno fino i brzinsko jelo ... !

 Sastojci:

      1 par pilecih fileta
      250 ml vrhnja za kuhanje
      so,vegeta,biber,crvena (aleva) paprika,curry,
      3 kasike ulja
      1 mala kasikica (nepuna) sirceta
      1 manja konzrva gljiva





Priprema:

    FIlete isjeci na tanke  snite i malo ih nasoliti i tako ostaviti nekih pola sata,
    U posudu staviti ulje,sirce i zacine (po zelji) koliko ko voli nek izvoli,i sve dobro izmjesati i u to stavljati prethodno izrezane filete,i staviti u frizider.
    Najbolje je da to odstoji preko noci u frizideru jer bude bas fino ukusno piletina fino upije svu tu mjesavinu.
    U zagrijanu tavu staviti gljive da se izdinstaju pa  poredati filete i preliti ostat ulja preko njih,zapeci ih s obje strane a potom preliti vrhnjem i ostaviti malo da krcka

Posluživanje:

    Mozete posluziti uz peceni krompir,ili pireom,ili cak nekom tjesteninom.






Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.