Pileci fileti u umaku
Evo jos jedno fino i brzinsko jelo ... !
Sastojci:
1 par pilecih fileta
250 ml vrhnja za kuhanje
so,vegeta,biber,crvena (aleva) paprika,curry,
3 kasike ulja
1 mala kasikica (nepuna) sirceta
1 manja konzrva gljiva
Priprema:
FIlete isjeci na tanke snite i malo ih nasoliti i tako ostaviti nekih pola sata,
U posudu staviti ulje,sirce i zacine (po zelji) koliko ko voli nek izvoli,i sve dobro izmjesati i u to stavljati prethodno izrezane filete,i staviti u frizider.
Najbolje je da to odstoji preko noci u frizideru jer bude bas fino ukusno piletina fino upije svu tu mjesavinu.
U zagrijanu tavu staviti gljive da se izdinstaju pa poredati filete i preliti ostat ulja preko njih,zapeci ih s obje strane a potom preliti vrhnjem i ostaviti malo da krcka
Posluživanje:
Mozete posluziti uz peceni krompir,ili pireom,ili cak nekom tjesteninom.
Izvor: www.coolinarika.com
Sastojci:
1 par pilecih fileta
250 ml vrhnja za kuhanje
so,vegeta,biber,crvena (aleva) paprika,curry,
3 kasike ulja
1 mala kasikica (nepuna) sirceta
1 manja konzrva gljiva
Priprema:
FIlete isjeci na tanke snite i malo ih nasoliti i tako ostaviti nekih pola sata,
U posudu staviti ulje,sirce i zacine (po zelji) koliko ko voli nek izvoli,i sve dobro izmjesati i u to stavljati prethodno izrezane filete,i staviti u frizider.
Najbolje je da to odstoji preko noci u frizideru jer bude bas fino ukusno piletina fino upije svu tu mjesavinu.
U zagrijanu tavu staviti gljive da se izdinstaju pa poredati filete i preliti ostat ulja preko njih,zapeci ih s obje strane a potom preliti vrhnjem i ostaviti malo da krcka
Posluživanje:
Mozete posluziti uz peceni krompir,ili pireom,ili cak nekom tjesteninom.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar