Nepečeni čokoladni kolač – recept
Volite slatko i volite praviti kolače, ali ne volite da vam to oduzima previše vremena? Onda je ovaj recept za vas. Probajte ovu tortu koja se ne peče i obradujte sebe i svoje najmilije.
Sastojci:
800 gr. petit keksa
1/2 l. mlijeka
200 gr. čokolade
250 gr. margarina
3 kesice vanila šećera
Glazura:
200 gr. čokolade za kuhanje
1,5 dcl slatke pavlake
1 kašika margarina
Priprema:
U toplom mlijeku istopiti čokoladu, margarin i vanila šećer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlijekom i izmješati.
U kalup, oblika po želji, stavite foliju da bi kolač kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smjesu od keksa i ostavite u frižider na dva, tri sata da se stegne.
Priprema glazure:
Dobro zagrijati slatku pavlaku, skinuti sa šporeta, staviti u nju komadiče čokolade i margarina , izmješati da se dobije glatka i sjajna smjesa i kada se ohladi na sobnoj temperaturu preliti preko gotovog kolača.
blog.neum-bih.com
Sastojci:
800 gr. petit keksa
1/2 l. mlijeka
200 gr. čokolade
250 gr. margarina
3 kesice vanila šećera
Glazura:
200 gr. čokolade za kuhanje
1,5 dcl slatke pavlake
1 kašika margarina
Priprema:
U toplom mlijeku istopiti čokoladu, margarin i vanila šećer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlijekom i izmješati.
U kalup, oblika po želji, stavite foliju da bi kolač kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smjesu od keksa i ostavite u frižider na dva, tri sata da se stegne.
Priprema glazure:
Dobro zagrijati slatku pavlaku, skinuti sa šporeta, staviti u nju komadiče čokolade i margarina , izmješati da se dobije glatka i sjajna smjesa i kada se ohladi na sobnoj temperaturu preliti preko gotovog kolača.
blog.neum-bih.com
0 komentari:
Objavi komentar