Mini pizze – mini pice – recept za zarazne grickalice!

 Testo:

    1 kg brašna
    1 kvasac
    1/2 praška za pecivo
    3 dcl mlake vode
    2 ½ dcl mleka
    1 ½ dcl ulja
    1 ravna kašika soli
    2 ravne kašikice šećera

Nadev:

    300 gr salame (sitno seckane na kockice)
    6 srednjih komada kiselih krastavaca (takodje sečenih na sitne kockice) – može i bez njih
    3 kuvana jajeta – potrebno nam je samo žumance (belance pojesti) – može i bez njih
    1 pavlaka
    1 margarin
    1 kesica origana
    soli po ukusu
    narendani šajt (edamer) – približno 300 gr

Domaći kečap:

    5 dcl kuvanog paradajza
    1 ravna kašika brašna
    2 – 3 kašikice origana
    1 kašikica šećera
    1 kašikica soli
    1/2 kašikice bibera





Za kečap:
Sve sem brašna pomešati i staviti par minuta da se kuva. Brašno razmutiti u malo (1dcl) hladne vode i dodati u provrli paradajz, kuvati još par minuta.
  Priprema:

    U mlako mleko i šećer stavimo kvasac i ostavimo da naraste.
    Pre toga u posudu sipamo brašno, prašak za pecivo, so i to pomešamo. Tada dodamo mleko sa kvascem i ostale sastojke (ulje na kraju) i umesimo u glatko testo.
    Ostavimo ga da naraste (prekrijemo krpom i stavimo na toplo) i za to vreme pravimo fil i kečap.
    Kada je naraslo, podelimo testo u 3 – 4 dela.
    Svaki deo razvijemo, napunimo sa nadevom, urolamo. Tako urolano, sečemo na pužiće oko 1cm debljine.
    Tako iseckane pužiće polegnemo na prethodno namašćenu tepsiju i prekrivenu papirom za pečenje. Pečemo na 200°C   do otprilike ¾.
    Onda izvadimo i prelijemo kašikom svaki komad sa paradajz prelivom i na svako parče stavimo malo narendanog šajta (trapista ili sl.). Vratimo u lernu da se ispeče do kraja.

Probajte, zaista je jako ukusno i teško je ostaviti jednom kada se proba





Izvor: www.kuvajmo-blogovski.com

Takođe pogledajte:

  • Meksička musakaOvo doslovno obožavam i koliko god da napravim jedemo dok ne nestane, ne dosadi. Taj okus je za mene nešto posebno. Ova musaka osvaja svojim mirisom… Read More
  • BOLONJEZE SOS  Svi ste nekad pravili ili probali Bolonjeze sos sa pastom po svom ukusu, ali pravi bolonjeze sos je specifičan. Ukus i miris prosto opijaju. Pri… Read More
  • Kroketi sa šunkom i piletinomBila je to divna večera... Sastojci:-7 žlica maslinovog ulja-4 žlice glatkog brašna-2 dcl mlijeka-250g pilećih prsa-15 dkg kuhane šunke-1 žlica s… Read More
  • Gulaš od piletineSastojci500 gr pilećih prsa200 gr graška200 gr mrkve100 gr korijena celera1/2 vezica peršuna1 glavica crvenog luka2 čehna češnjaka4 velike kašike kruš… Read More
  • Uštipci od starog hljeba  Sastojci:- 500 gr starog hljeba- 250 ml mlijeka- 4 jaja- 1 prašak za pecivo- prezla po potrebi google_ad_client = "ca-pub-5690242694074396"; … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.