JAFFOLITANKE
Jaffa keks je već dobro poznat i omiljen svima. Postoji dosta varijacija na temu jaffe a jedna od njih je ova divna oblanda čiji ukus neodoljivo podseća na jaffolitanke. Za pripremu ove poslastice nije potrebno puno vremena i može se poslužiti i kao deo slavske trpeze. Degustatori su bili oduševljeni i iako sam napravila prilično veliku količinu brzo se poručkala. Dakle, ako volite osvežavajući ukus narandže, toplo preporučujem da probate oblande sa ukusom jaffe :).
SASTOJCI :
1 paket oblandi,
4oo gr mlevenog keksa,
15o gr mlevenih oraha,
3oo gr šećera,
1oo gr čokolade,
1oo gr margarina,
1 vanilin šećer,
3 smrznute narandže,
3oo ml mleka.
PRIPREMA :
Istopiti u mleku čokoladu, margarin, šećer i vanilin šećer. U toplo mleko dodati keks i mlevene orahe. Promešati da se sve lepo sjedini. Kada se fil prohladi u njega izrendati neoljuštene smrznute narandže. Narandže možete staviti dan ranije u zamrzivač. Filovati svaki list oblande sem poslednjeg i staviti u frižider da se ohlade. Seći jaffolitanke u željeni oblik i poslužiti ih kao desert :).
Prijatno!
Recept preuzet sa :http://milicinakuhinja.blogspot.com
SASTOJCI :
1 paket oblandi,
4oo gr mlevenog keksa,
15o gr mlevenih oraha,
3oo gr šećera,
1oo gr čokolade,
1oo gr margarina,
1 vanilin šećer,
3 smrznute narandže,
3oo ml mleka.
PRIPREMA :
Istopiti u mleku čokoladu, margarin, šećer i vanilin šećer. U toplo mleko dodati keks i mlevene orahe. Promešati da se sve lepo sjedini. Kada se fil prohladi u njega izrendati neoljuštene smrznute narandže. Narandže možete staviti dan ranije u zamrzivač. Filovati svaki list oblande sem poslednjeg i staviti u frižider da se ohlade. Seći jaffolitanke u željeni oblik i poslužiti ih kao desert :).
Prijatno!
Recept preuzet sa :http://milicinakuhinja.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar