Vecina je zna kao lenju pitu. Jako ukusna pita sa jabukama, pravi nedeljni kolac.





 Sastojci

    2 velike kasike pune masti
    1 jaje
    pola praska za pecivo
    2 kasike secera
    oko 2-3 dl vode
    oko 500-600g mekog brasna
    1 kg jabuka
    200 g secera
    3 kasike griza




 Priprema

    1.
    U ciniju staviti mast, jaje, secer, prasak za pecivo i vodu. Umutiti varjacom i polako dodavati brasno. Kada se umesi mekano testo, podeliti na dva dela. (brasno ce varirati u zavisnosti od toga koliko je potrebno da umesite mekano testo koje se ne lepi. Mozda ce vam ostati brasna, a mozda ce vam i trebati vise.)
    2.
    Oguliti i izrendati jabuke. Jednu polovinu testa razvuci na velicinu tepsije, pa preneti oklagijom u tepsiju. Na testo staviti izrendane jabuke, posuti secerom i grizom. Ako volite, mozete staviti i cimet.
    3.
    Razvuci i drugu polovinu testa, pa je preneti u tepsiju i staviti na jabuke. Izbockati viljuskom da testo dise. Peci u rerni dok ne porumeni. Prijatno.

Posluživanje

Sluziti ohladjeno, mozete posuti secerom u prahu, a i ne mora.

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.