Ovaj kolač je nastao slučajno. Imala sam svježeg sira kojeg nikako potrošiti pa sam napravila ovaj jednostavni kolač.





 Sastojci

    BISKVIT
    3 jaja
    3 žlice šećera
    3 žlice brašna
    1 mala žlica sode bikarbone
    malo ruma
    KREMA
    1 l mlijeka
    8 žlica šećera
    oko 7 žlica griza
    malo ekstrakta od vanilije
    250 g svježeg sira
    PREMAZ
    300 g kiselog vrhnja
    po želji šećera



 Priprema

    1.
    BISKVIT: Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke dobro umutite sa šećerom, te dodajte žumanjke, brašno i sodu bikarbonu. Po želji stavite malo ruma. Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta ili dok ne porumeni.
    2.
    KREMA: U lonac stavite mlijeko, šećer i vanilin ekstrakt te zagrijte do vrenja. Kada zavrije, kad se šećer rastopi, stalno miješajući umiješajte griz. I kuhajte dok se ne zgusne. Kada se zgusnulo, maknite s vatre i umiješajte svježi sir. Mogu ostati i komadići sira. Rasporedite po ohlađenom biskvitu.
    3.
    PREMAZ: Kiselo vrhnje pomiješajte sa šećerom i stavite preko prethodno ohlađene kreme. Poravnajte i stavite u zagrijanu pećnicu na otprilike 5 minuta.

    Izvadite ga i ostavite da se ohladi.

 
Posluživanje

Uživajte i dobar tek! :)

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.