Svako ima neki svoj recept za klasicnu pitu sa jabukama. Ova moja je malo drugacijeg ali odlicnog ukusa.
Sastojci 10 osoba
500 g kora za pitu
600 g jabuka
200 g mlevene plazme
100 g griza
5 kasika šećera ( manje više zavisi od slatkoće jabuka )
50 g suvog grožđa
50 g suhih brusnica
2 dl ulja
2 dl vode
secer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Oljuštiti i izrendati jabuke pa u njih dodati brusnice, suvo grožđe, šećer , mlevenu plazmu i griz.Sve dobro promešati da se sastojci lepo sjedine.Vodu i ulje sastaviti pa sa ovom tečnošću prskati svaku koru.Na jedan list kore poprskati ulje i vodu pa staviti drugu koru , opet poprskati , treća kora , poprskati i naneti pripremljen nadev od jabuka.Urolati i ređati u podmazani pleh.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pitu dok ne porumeni.Pečenu pitu ohladiti , iseći na komade i posuti šećerom u prahu.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar