Zapečeni krompir sa slaninom i sirom

Ovaj neobičan specijalitet neki će služiti uz meso, a drugima će biti dovoljna osvežavajuća salata od sezonskog povrća. Mada je ovo visokokalorični obrok, svi ga uglavnom vole, tako i moja porodica nije izuzetak.

Postoji više recepata za pripremu ovog jela, predlažem vam svoju varijantu krompira zapečenog u rerni sa slaninom i sirom.





Sastojci:

- krompir sirov, otrebljen
- slanina (poželjno mesnatija)
- zelen po vašem ukusu
- bilo koji tvrdi sir

Količinu namirnica ne pišem, sve zavisi od veličine i količine porcija.

Krompir perem, čistim, sečem, ali ne do kraja.

Slaninu sečem na manje komadiće i stavljamo u procepe. Ako je slanina slana, nema potrebe za dodatnim soljenjem krompira.

Odgore zelen.

Sve slažem u nauljenu tepsiju, prekrivam debljim komadima tvrdog sira i stavljam u zagrejanu rernu.

Kod mene je vreme pečenja oko 40 minuta na 200 stepeni.






izvor  : uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.