Kroasani - provjeren i odličan recept, a tek ukus !!


Sastojci

     1 kg mekog brasna
     1 paketic kvasca (50 g)
     2 kasicice soli
     5 kasika ulja
     1 jaje
     2,5 dl mleka
     2,5 dl vode
     250 g margarina za premazivanje
    Fil
     150 g praske sunke
     250 g svezeg sira
     1 belance
    Za premazivanje
     1 jaje
     1 zumance
      susam, kim…






Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1
    Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, sa kasicicom secera i brasna, ostaviti da nadodje.
    2
    Od brasna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.
    3 Kroasani – priprema
    Podeliti na 16 loptica (jufkica), svaku razviti u okruglu koru i premazati margarinom i redjati po 8 kora jednu preko druge (poslednju koru ne premazivati), slika 1 .
    4
    Tako dobijamo na dva mesta po 8 kora, pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju 20 minuta.
    5 Kroasani – priprema
    Rastanjiti prvo jednu “hrpicu” od 8 kora u veliku okruglu koru i podeliti najpre na 4 dela, a svaku cetvrtinu jos na 5-6, da dobijemo 20-24 trouglica, slika 2 .
    6
    Na svaki trouglic staviti po parcence sunke i fil od sira i belanceta, pa zaviti kiflicu, i poredjati na podmazan pleh od pecnice.
    7
    Razviti i drugu “hrpicu” od 8 kora u veliki krug, i isto podeliti na 20 kiflica.
    8
    Kiflice pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju 1 sat.
    9
    Premazati umucenim jajetom, posuti susamom ili kimom i peci u prethodno zagrejanoj pecnici 20-tak minuta na 220 C. dok fino ne porumene.





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.