Moderna crvenkapica

Crvenkapica u novom, još finijem izdanju! :)

Sastojci

    Biskvit
    4 žlice šećera
    1 vanilin šećer
    1 dl jogurta
    1 dl ulja
    8 punih žlica oštrog brašna
    pola praška za pecivo
    3 jaja

    Za natopiti biskvit
    2 žlice višnjevca
    2 3 žlice vode ili soka od višanja

    Krema
    1 puding od vanilje
    4 dl mlijeka
    2 žlice šećera
    2 žlice gustina
    70 g bijele čokolade
    100 g margarina

    Dekoracija
    1 dl slatkog vrhnja ili 1 šlag pjena
    naribana bijela čokolada






Priprema

    1.

    3 cijela jaja, 4 žlice šećera i vanilin šećer miksati na najvećoj brzini dok ne nastane pjenušava smjesa (cca 5 min).
    2.

    Dodati 1 dl ulja i 1 dl običnog jogurta. Promiješati. Na kraju lagano dodati oštro brašno sa praškom za pecivo. Promiješati i uliti u  protvan obložen masnim papirom.
    3.

    Staviti u zagrijanu pećnicu na oko 5 min. Zatim biskvit izvadite i po njemu rasporedite višnje. Vratiti u pećnicu i peći na 200 stupnjeva oko 20 min, odnosno dok ne porumeni. Za svaki slučaj prije vađenja iz pećnice provjeriti čačkalicom da li je pećeno.
    4.

    Ja sam stavila domaće višnje ( 2 šake neočišćenih) koje sam očistila i posula s jednim paketićem Podravkinog rum šećera. Višnje sa šećerom sam stavila u hladnjak na oko pol sata ili više, odnosno dok se šećer ne otopi.
    5.

    Biskvit ohladiti, izvaditi ga iz protvana, maknuti masni papir te vratiti u protvan. Biskvit natopiti  sa 2 Žlice višnjevca pomiješane sa 2-3 žlice vode. Ukoliko koristite višnje iz kompota, višnjevac možete pomiješati sa par žlica soka od višanja.
    6.

    Za kremu je potrebno skuhati 1 puding od vanilije sa 2 žlice šećera i 2 žlice gistina u 4 dl mlijeka. Puding maknuti s vatre i dodati 2 reda bijele čokolade izlomljene na komadiće.  Skuhanu kremu prekriti prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica.
    7.

    U ohlađenu kremu dodati 100 g margarina sobne temperature. Sve dobro izmiksati i premazati preko biskvita.
    8.

    Preko kreme premazati 1 dl izrađenog slatkog vrhnja ili 1 šlag pjenu. Na šlag naribati bijelu čokoladu.
    9.

    Stavit u hladnjak min. sat vremena da se dobro ohladi!
    10.

    Veličina protvana je 30x18 cmm.





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.