Lino čokoladna torta
Sastojci 14 osoba
biskvit:
4 jaja
4 kašike šećera
1 kašika Lino lade nougat
50 g rendane čokolade
4 kašike brašna
1 kašika kakaa
3 kašike otopljenog putera
premaz:
3 kašike Lino lade nougat
krema:
5 jaja
120 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
3 kašike Lino lade nougat
200 g mljevenog keksa
100 g proprženih, mljevenih lješnika
i još:
300 ml slatke pavlake
2 kašike Lino lade nougat
i malo rendane čokolade
Priprema
1.
Pjenasto umutiti jaja i šećer. Dodati Lino ladu i otopljeni puter, sjediniti. Zatim dodati i prosijano brašno i kakao. Na kraju pažljivo umiješati i renadnu čokoladu. Sipati smjesu u kalup, obložen papirom. Peći na 180 C oko 20 minuta. Prohladiti biskvit, pa premazati Lino ladom.
2.
Na pari kuhati jaja i šećer, mutiti svo vrijeme. Nakon 15-tak minuta maknuti, pa dodati izlomljenu čokoladu i Lino ladu. Umutiti. Ohladiti, pa dodati maslac (omešao na sobnoj temperaturi). Izmiksati, pa dodati mljevene lješnike i mljeveni keks. Sve sjediniti, pa premazati preko biskvita.
3.
Umutiti slatko vrhnje i Lino ladu, pa premazati preko ohlađene kreme. Preko naribati čokoladu. Dobro ohladiti, pa rezati!
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar