Lino čokoladna torta


Sastojci 14 osoba

    biskvit:
    4 jaja
    4 kašike šećera
    1 kašika Lino lade nougat
    50 g rendane čokolade
    4 kašike brašna
    1 kašika kakaa
    3 kašike otopljenog putera

    premaz:
    3 kašike Lino lade nougat

    krema:
    5 jaja
    120 g šećera
    100 g čokolade za kuhanje
    200 g maslaca
    3 kašike Lino lade nougat
    200 g mljevenog keksa
    100 g proprženih, mljevenih lješnika

    i još:
    300 ml slatke pavlake
    2 kašike Lino lade nougat
    i malo rendane čokolade




Priprema

    1.

    Pjenasto umutiti jaja i šećer. Dodati Lino ladu i otopljeni puter, sjediniti. Zatim dodati i prosijano brašno i kakao. Na kraju pažljivo umiješati i renadnu čokoladu. Sipati smjesu u kalup, obložen papirom. Peći na 180 C oko 20 minuta. Prohladiti biskvit, pa premazati Lino ladom.
    2.

    Na pari kuhati jaja i šećer, mutiti svo vrijeme. Nakon 15-tak minuta maknuti, pa dodati izlomljenu čokoladu i Lino ladu. Umutiti. Ohladiti, pa dodati maslac (omešao na sobnoj temperaturi). Izmiksati, pa dodati mljevene lješnike i mljeveni keks. Sve sjediniti, pa premazati preko biskvita.
    3.

    Umutiti slatko vrhnje i Lino ladu, pa premazati preko ohlađene kreme. Preko naribati čokoladu. Dobro ohladiti, pa rezati!




izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar