Crno bijela pita
Odlična klasično-neklasična pita sa džemom od šljiva i grožđicama u kombinaciji sa prhkim tijestom od kakaa. Nama se je jako dopala!
Sastojci
Prhko tijesto:
250 grama maslaca ili margarina
100 gama šećera
1 vrećica vanili šećera
2 žumanjka
500 grama brašna
2 čajne žličice praška za pecivo
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica kakaa
Šaum:
4 bjelanjka
120 grama šećera
1 žlica gustina
džem od šljiva ili neki sličan
200 grama grožđica (možete ih radi arome namočiti u rum)
Priprema
1.
Zamjesite prhko tijesto od svih sastojaka osim kakaa.
Tijesto podjelite na tri dijela pa u jedan dio dodajte kakao.
Jedan svjetli dio i tamni dio stavite na pola sata u zamrzivač.
2.
U protvan veličine 20x30 razvaljajte jedan dio svjetlog tijesta.
3.
Premažite džemom.
4.
Posipajte grožđice.
5.
Crni dio tijesta naribajte preko grožđica.
6.
4 bjelanjka istucite sa šećerom, dodajte gustin pa premažite preko crnog dijela.
7.
Po bjelanjcima naribajte bijeli dio tijesta.
Pecite na 180 stupnjeva oko 50-60 min.
Ukoliko počne tamniti pokrite folijom.
izvor : coolinarika.com
Sastojci
Prhko tijesto:
250 grama maslaca ili margarina
100 gama šećera
1 vrećica vanili šećera
2 žumanjka
500 grama brašna
2 čajne žličice praška za pecivo
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica kakaa
Šaum:
4 bjelanjka
120 grama šećera
1 žlica gustina
džem od šljiva ili neki sličan
200 grama grožđica (možete ih radi arome namočiti u rum)
Priprema
1.
Zamjesite prhko tijesto od svih sastojaka osim kakaa.
Tijesto podjelite na tri dijela pa u jedan dio dodajte kakao.
Jedan svjetli dio i tamni dio stavite na pola sata u zamrzivač.
2.
U protvan veličine 20x30 razvaljajte jedan dio svjetlog tijesta.
3.
Premažite džemom.
4.
Posipajte grožđice.
5.
Crni dio tijesta naribajte preko grožđica.
6.
4 bjelanjka istucite sa šećerom, dodajte gustin pa premažite preko crnog dijela.
7.
Po bjelanjcima naribajte bijeli dio tijesta.
Pecite na 180 stupnjeva oko 50-60 min.
Ukoliko počne tamniti pokrite folijom.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar