ČOKSA - za sve ovisnike o čokoladi !


Sastojci

    BISKVIT:
    8 jaja
    20 dkg šećera
    4 žlice brašna
    1 prašak za pecivo
    20 dkg margarina
    20 dkg čokolade za kuhanje

    PRELIV:
    2 dl mlijeka

    KREMA:
    1 l slatkog vrhnja
    40 dkg čokolade za kuhanje





Priprema

    1.

    BISKVIT:

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

    Od bjelanjaka načinite snijeg i ostavite ga sa strane.

    Dobro izradite žumanjke, šećer, brašno, omekšali margarin i otopljenu čokoladu i prašak za pecivo. Na kraju dodajte ranije spomenuti snijeg od bjelanjaka.
    2.

    Smjesu izlijte u veći namašćen i brašnom posut kalup za pečenje veličine 27x35 cm na 175 stupnjeva. Ispecite te prelijte sa 2 dl toplog mlijeka.
    3.

    KREMA:

    Na laganoj vatri otopite čokoladu za kuhanje u slatkom vrhnju. Izlijte dobiveni tekući sadržaj na biskvit, poravnajte ga i pustite da se ohladi. Ohlađena krema odozgo će oprimiti koricu te će izgledati kao glazura.

Posluživanje

Ohlađeni kolač izrežite i uživajte u čokoladnom okusu :)







izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.