ČOKSA - za sve ovisnike o čokoladi !
Sastojci
BISKVIT:
8 jaja
20 dkg šećera
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
20 dkg margarina
20 dkg čokolade za kuhanje
PRELIV:
2 dl mlijeka
KREMA:
1 l slatkog vrhnja
40 dkg čokolade za kuhanje
Priprema
1.
BISKVIT:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Od bjelanjaka načinite snijeg i ostavite ga sa strane.
Dobro izradite žumanjke, šećer, brašno, omekšali margarin i otopljenu čokoladu i prašak za pecivo. Na kraju dodajte ranije spomenuti snijeg od bjelanjaka.
2.
Smjesu izlijte u veći namašćen i brašnom posut kalup za pečenje veličine 27x35 cm na 175 stupnjeva. Ispecite te prelijte sa 2 dl toplog mlijeka.
3.
KREMA:
Na laganoj vatri otopite čokoladu za kuhanje u slatkom vrhnju. Izlijte dobiveni tekući sadržaj na biskvit, poravnajte ga i pustite da se ohladi. Ohlađena krema odozgo će oprimiti koricu te će izgledati kao glazura.
Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite i uživajte u čokoladnom okusu :)
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar