Zapečene bolonjez palačinke


Sastojci

Broj osoba:
    2 osobe

     7-8 palačinke
     350 gr. faširanog mesa
     2 glave crni luk
     2 čena bijelog luka
     malo kosanog peršina
     1 malu mrkvicu
     300 ml. pasiranih pelata
     2 žlice. bijelog vina
     malo suhog origana
      sol,papar,vegeta,češnjak u prahu
    preljev:
     250 ml. vrhnje za kuhanje
     3 jaja
     150 gr.ili više gauda sir za naribati
     malo soli,papra







Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    Ispecite palačinke kako ih obično pečete.
    2

    Na ulju ispržite sitno iskosanog luka, dodajte narezani češnjak,naribanu malu mrkvicu i mljeveno meso.Meso dinstajte dok ne promjeni boju, zatim dodajte sve ostale začine i vino i pasirane pelate.
    3

    Meso dinstajte kratko...toliko da se pelate reduciraju i malo umak zgusne(toliko za da možete da filate palačinke i da vam ne teče).
    4

    Zatim nafilajte i zarolajte palačinke, poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu.
    5

    Od vrhnja,jaja,soli,papra napravite smjesu i prelijte palačinke.Pecite ih u prethodno zagrejanoj pečnici na 200 stepeni , kad počnu malo ponekud da dobijaju zlatnu boju izvadite ih i naribajte sir odozgo i vratite ih natrag u pečnicu dok se fino ne dobije zlatno braon boju.







izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.