Posipača

Nesto jako slicno lenjoj piti,odlicna kombinacija visanja i jabuka, a zasto Posipaca kada procitate recept kazce vam se samo.


Sastojci

TIJESTO

    300 g brašna
    1/2 praška za pecivo
    1 jaje
    150 g maslaca
    70 g šećera u prahu
    naribana korica limuna

NADJEV:

    5 jabuka – naribati
    višnje iz kompota

MASA ZA POSIPANJE

    100 g maslaca
    120 g brašna
    Na vrh noža praška za pecivo
    100 g šećera u prahu
    1 vanilin šećer
    malo cimeta








Način pripreme

    Umijesiti tijesto, ostaviti ga pola sata da odmori u hladnjaku.
    Nakon što je odmorilo razvaljati na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebaciti u tepsiju - rasporediti tako da prekrije dno.
    Po tijestu naribati jabuke, a po jabukama rasporediti ocijeđene višnje iz kompota (rasporediti ih tako da kasnije na vrh svake kockice kolača bude jedna višnja).
    Masu za posipanje dobro promiješati pa jednolično posipati preko jabuka i višanja.
    Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 st.C. Pečeno rezati na kockice.






izvor : receptikuhar.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.