Kiflice koje se ne dižu

Sastojci:

-1 kg brašna za dizana tijesta
-1/2 l mlijeka
-2 dcl ulja
-2 žumanjka
-1 kocka svježeg kvasca (ili 2 vrećice suhog)
-1 žlica šećera
-2 žličice soli(za slanu verziju)
-1 pecivni prašak
-1 jaje za premazivanje
-1/2 maslaca ili margarina




Priprema:  

Promiješati suhe sastojke... brašno, sol, šećer, suhi kvasac, pecivni prašak.

U to dodati tekuće sastojke... mlako mlijeko, ulje i razmućene žumanjke.
Dobro izraditi tijesto, razvaljati i praviti kifle.

Tepsiju dobro namazati margarinom ili maslacom (tako da vam tepsija bude bijela), a kifle razmućenim jajetom.

Odmah peći u zagrijanoj pećnici 20 min na 200 stupnjeva.








Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.