Kiflice koje su dobile batine - svi koju su probali, kažu da su nezamjenjive !
Sastojci
Tjesto :
900 gr. mekog brašna
5,5 dcl mleka
1,5 dcl ulja
40 gr. svježeg kvasca
2 velike žlice šečera
1-2 žličice soli
Fil :
250 gr. svežeg, ili slanog sira (svežeg treba posoliti)
Premaz:
1 žumance
150 gr. margarina
malo sezama ili maka za posip
malo ulja za u žumance da se kifle sjaje
Priprema
Vrijeme pripreme:
180 min
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Malo mlačnog mlijeka, kvasac, prstohvat brašna i malo šečera ostavite da nadođje.Onda zamjesite testo od nadošlog kvasca, brašna i ostalih sastojaka .Rasčistite sto ali kuhinski pult i sa visine vaših ruku kako držite tijesto bacajte tjesto da udari na površinu oko 50 do 80 puta .
2
Što znači istuči tjesto.Kada ja to radim moji domaći padaju od smeha. Onda pustite tjesto da odmara 1 sat.Kada je tjesto naraslo podjelite testo na 4 loptice i svaku lopticu razvaljati na koru od 0,5 cm.
3
Isecite trouglove to vam je već poznato, nafilajte sa sirom i kiflice postavite na nauljen protvan.
4
Ostavite kiflice da stoje još 1/2 sata da malo nadođu opet.
5
Tik pred pečenjem ih namažite sa žumancetom, odozgo potresite sezamom, i
6
na kraju nasecite kockice margarine na svaku kiflicu. Pecite ih 20 minuta, prvih 10 minuta na 220 a drugih 10 min na 200 C stepeni. dok ne porumene.Moraju biti svetlo braon boje Kada ih izvadite iz pečnice ih poprskajte sa hladnom vodom i pokrijte krpom.Dobar tek.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar