Mlijecne rolnice - od srca vam preporučujem ove rolnice !!


Sastojci

Broj osoba:
    6 osoba

     5 dl tople vode
     1.5 dl (65 gr) mlijeka u prahu
     12 gr suhog kvasca
     800-900 gr brasna
     50 gr secera
     1.5 kasikica soli
     75 gr otopljenog maslaca
     1 jaje
     50 gr otopljenog maslaca za premazivanje







Priprema

Vrijeme pripreme:
    120 min
Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    Dodajte 1,5 dl mlijeka u prahu u 5 dl tople vode,otopite maslac i dodajte i njega!

    Brasno prosijte u zdjelu i dodajte kvasac,secer,sol,jaje i toplu vodu sa mlijekom i maslacem!
    2

    Umjesite fino meko tjesto,na kraju dodajte malo ulja i oblikujte kuglu.Prekrijte zdjelu i stavite na toplo da udvostruci volumen,ca.50-60 min.zavisno od topline mjesta.
    3

    Kada je tjesto udvostrucilo volumen,lagano ga premjesite,pobrasnite radnu povrsinu i istresite tjesto.Razvucite ga ca.40x45cm ,premazite otopljenim maslacem i isjecite pravokutnike ca.7x15 cm.Ja sam dobila nekih 20-ak rolnica.
    4

    Svaki pravokutnik malo razvucite i umotajte u rolnicu i slazite u veliku tepsiju od stednjaka,podlozenu pekpapirom!Malo ih odmaknite jednu od druge ,jer ce one jos narasti.
    5

    Ostavite ih jos nekih 30 min. na toplom mjestu.Dok se rolnice "odmaraju",zagrijte pecnicu na 200' i pecite ca 20 min. ili dok ne dobiju finu rumenu boju.
    6

    Pecene rolnice izvadite i premazite vrucim otopljenim maslacem i istavite ih da malo "stanu" i naravno posluzite !
    7

    Rolnice mozete i puniti vasom omiljenom salamom,sirom,premazati ih umakom od paradajza ili ako zelite rolnice servirati kao slatko pecivo,onda smanjite kolicinu soli u tjestu i povecajte kolicinu secera i punite ih nutellom ili sl.

Posluživanje

Fine su meke tople i hladne,kao stvorene da se serviraju za dorucak uz neki fini dzem i solju mlijeka ili kakaa!






izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.