Cokoladne kocke


Sastojci

      kora:
     4 kom. belancat
     4 zlica brasno
     1 paketic prasak za pecivo
     2 zlice mleko
     1 zlica ulje
      krema:
     4 kom. zumancat
     200 gr. cokolade
     2 zlice kakao
     4 zlice nesquik
     500 ml. mleko
     5 zlice secer
     5 zlice pecen krsen lesnik
      jos:
     300 ml. vrhnje za slag








Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Za koru:

    Belancat istucite u cvrst sneg.Dodajte seser i miksajte dok se secer rastopi.Potom dodajte ulje i mleko u tankom mlazu stalno muteci.Na kraju prosijte brasno sa praskom za pecivo,te varjacom laganim pokretima mesajte dok se sve lepo poveze.
    2

    U pravougoni kalup 35x40 oblozite pek papirom te izlijte masu.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 25 minuta.Najbolje proveriti cackalicom.Ako izadze suha,onda je kora pecena.Ostavite nek se kora potpuno ohladi dok pripremate kremu.
    3

    Zutanjke i malo mleka spojite,a ostatak mleka stavite u serpu i na vatri nek se zagreva.U serpu na vatri dodajte secer i nesquik.U ostatak mleka dodajte brasno i kakao te mesajte da nema grudvica.Kada mleko na vatri provri,dodajte mleko sa zumancima,te varjacom mesajte dok dobijete potrebnu gustinu.
    4

    Maknite sa vatre,te dodajte izlomljenu cokoladu.Mesajte dok se cokolada otopi.Potom dodajte i lesnike.Pokrijte kremu preozirnom folijom da vam se nestvori kozica,te ostavite da se prohladi.
    5

    Vrhnje za slag istucite u cvrst sneg.
    6

    Koru oslobodite paprira,te je vratite u tepsiju u koji se peklo.
    7

    Povrh kore,izlijte mlaku kremu.Ostavite da se ohladi do kraja.Potom dodajte i istuceno vrhnje.Zagladite,te pospite mljevenim lesnicima.Ostavite u hladnjak najmanje 5 saata,najbolje preko noci.
    8

    Potom mokrim nozem secite kocke,te posluzite.
    9

    Prijatno!





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.