Cokoladne kocke
Sastojci
kora:
4 kom. belancat
4 zlica brasno
1 paketic prasak za pecivo
2 zlice mleko
1 zlica ulje
krema:
4 kom. zumancat
200 gr. cokolade
2 zlice kakao
4 zlice nesquik
500 ml. mleko
5 zlice secer
5 zlice pecen krsen lesnik
jos:
300 ml. vrhnje za slag
Priprema
Težina:
Jednostavno
1
Za koru:
Belancat istucite u cvrst sneg.Dodajte seser i miksajte dok se secer rastopi.Potom dodajte ulje i mleko u tankom mlazu stalno muteci.Na kraju prosijte brasno sa praskom za pecivo,te varjacom laganim pokretima mesajte dok se sve lepo poveze.
2
U pravougoni kalup 35x40 oblozite pek papirom te izlijte masu.Zagladite povrsinu,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 25 minuta.Najbolje proveriti cackalicom.Ako izadze suha,onda je kora pecena.Ostavite nek se kora potpuno ohladi dok pripremate kremu.
3
Zutanjke i malo mleka spojite,a ostatak mleka stavite u serpu i na vatri nek se zagreva.U serpu na vatri dodajte secer i nesquik.U ostatak mleka dodajte brasno i kakao te mesajte da nema grudvica.Kada mleko na vatri provri,dodajte mleko sa zumancima,te varjacom mesajte dok dobijete potrebnu gustinu.
4
Maknite sa vatre,te dodajte izlomljenu cokoladu.Mesajte dok se cokolada otopi.Potom dodajte i lesnike.Pokrijte kremu preozirnom folijom da vam se nestvori kozica,te ostavite da se prohladi.
5
Vrhnje za slag istucite u cvrst sneg.
6
Koru oslobodite paprira,te je vratite u tepsiju u koji se peklo.
7
Povrh kore,izlijte mlaku kremu.Ostavite da se ohladi do kraja.Potom dodajte i istuceno vrhnje.Zagladite,te pospite mljevenim lesnicima.Ostavite u hladnjak najmanje 5 saata,najbolje preko noci.
8
Potom mokrim nozem secite kocke,te posluzite.
9
Prijatno!
izvor : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar