Torta Naranča


Sastojci

    Biskvit
     12 jaja
     250 g šećera
     250 g badema
     50 g krušnih mrvica
     1 naranča - sok i korica
     1 limun - sok i korica
    Krema
     4 žumanjka
     120 g šećera
     30 g brašna
     1/8 l (125 ml) bijelog vina
     3 naranče - sok
     150 g maslaca
      malo marmelade od naranče
    Glazura
     160 g slatkog vrhnja
     170 g tamne čokolade
     1 žlica maslaca
     1 žlica meda






Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1

    Dva kalupa za torte promjera 23 cm namazati maslacom i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje.
    2

    Pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom.

    Postepeno, uz lagano miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, sok i naribanu koru naranče i limuna.
    3

    Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg i na kraju lagano umiješati u smjesu.
    4

    Smjesu uliti u pripremljene kalupe, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći 20 - 25 minuta na 180°C - najbolje provjeriti čačkalicom. Ohladiti biskvite.
    5

    Za kremu izmiksati žumanjke i šećer, dodati brašno, vino i sok od naranče. Kremu miješati na pari dok ne zakuha, maknuti s vatre i miješajući ohladiti. Dodati maslac i sve dobro izmiksati.
    6

    Ohlađene biskvite prerezati na pola. Kremu podijeliti na tri dijela i spojiti biskvite. Tortu premazati marmeladom od naranče i ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.
    7

    Za glazuru, rastopiti slatko vrhnje i žlicu meda, preliti preko nasjeckane čokolade i dodati žličicu maslaca. Tortu preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti kriškama naranče ili po vašoj želji.





izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.