Torta Naranča
Sastojci
Biskvit
12 jaja
250 g šećera
250 g badema
50 g krušnih mrvica
1 naranča - sok i korica
1 limun - sok i korica
Krema
4 žumanjka
120 g šećera
30 g brašna
1/8 l (125 ml) bijelog vina
3 naranče - sok
150 g maslaca
malo marmelade od naranče
Glazura
160 g slatkog vrhnja
170 g tamne čokolade
1 žlica maslaca
1 žlica meda
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
Dva kalupa za torte promjera 23 cm namazati maslacom i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje.
2
Pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom.
Postepeno, uz lagano miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, sok i naribanu koru naranče i limuna.
3
Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg i na kraju lagano umiješati u smjesu.
4
Smjesu uliti u pripremljene kalupe, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći 20 - 25 minuta na 180°C - najbolje provjeriti čačkalicom. Ohladiti biskvite.
5
Za kremu izmiksati žumanjke i šećer, dodati brašno, vino i sok od naranče. Kremu miješati na pari dok ne zakuha, maknuti s vatre i miješajući ohladiti. Dodati maslac i sve dobro izmiksati.
6
Ohlađene biskvite prerezati na pola. Kremu podijeliti na tri dijela i spojiti biskvite. Tortu premazati marmeladom od naranče i ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.
7
Za glazuru, rastopiti slatko vrhnje i žlicu meda, preliti preko nasjeckane čokolade i dodati žličicu maslaca. Tortu preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti kriškama naranče ili po vašoj želji.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar