Bas cokoladni kolac


Sastojci

      140 gr putera ili margarina ( sobne temperature )
      240 gr secera
      240 gr brasna
      340 gr gustog jogurta
      40 gr cokolade ( otopite )
      40 gr kakao prah ( orginalni )
      2 veca jaja
      1 zlicica sode bikarbone
      1 zlicica peciva
      1 mahuna vanilije ( semena ) ili 1 zlicica esencije
      za glazuri
      60 gr cokolade
      40 gr putera ili margarina
      1 zlica secera
      1 zlica ( kuvana kave, mleko ili rum )
      1 zlica kakao praha







Priprema

Težina:
    Jednostavno

    1

    Puter ili margarin ostavite na sobnoj temperaturi da omeksa.
    2

    Pripremite sve potrebne sastojke za kolac.
    3

    Rernu ukopcajte da se zagreje na 180 stepeni.
    4

    Pomesajte sve suhe sastojke.
    5

    Margarin sa secerom izmesajte pjenasto,dodajte jaje po jaje i miksajte dalje, dodajte jogurt, miksajte i na kraju malo po malo suhe sastojke. Izmesajte u glatku smesu bez grudvica ( netreba dugo mutiti ).
    6

    U manju tepsiju koju ste prekrili papirom za pecenje rasporedite cokoladnu smesu. Poravnajte i stavite peci u zagrejanu pecnicu na 180 stepeni nekih 25 minuta ( ovisno od velicine tepsije , ako je tepsija nesto veca kolac ce se pre ispeci, u suprotno ako je kalup manji kolac ce biti vislji i pece se duze, nekih 25 min )
    7

    Za glazuru lagano otopite sve navedene sastojke i rasporedite na pecen kolac. Kolac ostavite da se ohladi





izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar