Predivan rolat, ukus je savršen !
Sastojci
Tijesto:
500g nuler brašna ili glatkog brašna
125g šećera
1 vanilin šećer
125g maslaca
250ml mlijeka
20g kvasca
2 žutanjka
korica limuna
malo soli
Fila:
400g oraha
100g šećera
2 vanilin šećera
2 žlice meda
1 žlica ruma
200ml mlijeka
Priprema
1.
Važno kod izrade orahnjače je da vam prostorija u kojoj mijesite bude jako topla i da su vam svi sastojci sobne temperature.
2.
Brašno prosijte i pomiješajte sa šećerom.
U sredini napravite udubinu i u nju izmrvite kvasac i zalijte toplim mlijekom.
Pustite da kvasac nabubri.
Zatim dodajte rastopljeni maslac,žutanjke,koricu limuna i malo soli.
Zamijesite glatko tijesto.
Tijesto stavite u posudu,pokrijte krpom i umotajte dekicom.
Ostavite da se diže dok se ne udvostruči.
Kada je tijesto udvostručeno premijesite ga i podijelite na dva dijela.
3.
Fila:
Stavite mlijeko da zakuha zajedno sa šećerom.Kad zakuha umiješajte med i rum.Vruće prelijte preko mljevenih oraha.
4.
Tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine i premažite polovicom file.Zarolajte i stavite u protvan na papir za pečenje.Isto napravite i s drugom polovicom tijesta.Ostavite na toplom još pola sata.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva i pecite orahnjaču otprilike 35-40 min.
Dimenzije protvana u kojemu sam ja pekla 19x34cm.
0 komentari:
Objavi komentar