Odlicna rulada bez brasna sa fillom od budeve, krem sira i glazurom od nutelle...





 Sastojci

    1 salica 250ml.
    BISKVIT:
    8 velikih jaja
    80 gr. secera
    2 zlice kakao praha
    2 zlice hladne kave
    1 zlicica vanille extrakt
    FILL:
    1/2 salice slatkog vrhnja
    30gr. secera u prahu
    1/2 zlicice vanille extrakt
    60gr. krem sira(Philly)
    70gr. pirea od bundeve
    3/4 zlicice pumpkin pie spices( i ne mora)
    NUTELLA GANACH:
    70gr. nutelle ili linolade
    30gr. cokoladnih kapljica ili cokolade za kuhanje
    80 ml. slatko vrhnje




 Priprema

    1.

    BISKVIT:Najveci pleh od pecnice pospricajte sa uljem,stavite papir za pecenje,opet pospricajte i pospite sa kakaom.
    2.

    Odvojite bjelanjca i zumanjca.Bjelanjca izmiksajte da dobijete cvrsti snijeg.Ostavite sa strane.

    U zumanjca dodajte secer i miksajte dok ne dobijete blijedo zutu boju.

    U to dodajte 2 zlice kakao.malo soli, hladnu kavu i vanillu extrakt.Miksajte sve zajedno.
    3.

    Na 3x dodavajte snijeg od bjelanjca i MIJESAJTE SA SPATULOM.

    Smjesu istresite u pleh,poravnajte i pecite na 180C oko 20 min.
    4.

    Kuhinjsku krpu rasirite i pospite sa 4 zlice kakao.

    Peceni biskvit istresite na kuhinjsku krpu,skinite papir za pecenje i urolajte biskvit.

    Ostavite da se hladi dok pravite fill.
    5.

    FILL:

    Miksajte slatko vrhnje dok ne dobijete cvrsti snijeg.U to dodajte secer u prahu i vanillu extrakt.

    Ostavite sa strane.
    6.

    U drugoj zdjeli miksajte omeksali krem sir i pire od bundeve.U to dodajte zacin od bundeve za pite(PUMPKIN PIE SPICE) ja ne znam kako bih ovo prevela.Nije ni vazno,nemorate ako nemate.
    7.

    Krem sir smjesu istresite u cvrsti snijeg i IZMJESAJTE SA SPATULOM.

    Filujte ruladu sa fillom.
    8.

    NUTELLA GANACH:

    U zdjelu dodajte nutellu i kuhinjske cokoladne kapljice ili cokoladu za kuhanje.

    U maloj serpici dodajte slatko vrhnje i stavite na pec da se ugrije.Pazite da vam se prokuha,nego samo dok se pocnu pojavljivati prvi mjehurici.

    Istresite vruce slatko vrhnje u zdjelu sa cokoladom i mijesajte da dobijte divnu cokoladnu ocaklinu.
    9.

    Ostavite da se ohladi a zatim obilato prelijte preko rulade.

Posluživanje

Recept je sa neta.Meni je jako zao sto nisam uspjela uslikati citav postupak rada posto ja to inace radim,ali zbog Halloween jedva sam ostala ziva od djece... uspjela uslikati samo prvu fotku...pocela sa ruladom u 6 pm. a zavrsila u 10 pm....LOL...

Takođe pogledajte:

  • Kremasti rolat sa jagodamaPotrebni sastojci:500 g jagoda,4 jaja,prstohvat soli,150 g + 2 kašike šećera,2 kesice vanilin šećera,100 g brašna,kašičica praška za pecivo,6 listova … Read More
  • Rolada s voćemRolade su uvijek dekorativne zbog svojih slasnih zavoja od tijesta i nadjeva. Ovaj puta smo klasični biskvit obukli u lagani voćni nadjev od šlaga i… Read More
  • JEDNOSTAVNA BIJELA ROLADA SA JAGODAMANježan biskvit sa divnom laganom kremicom i komadićima jagoda... Sastojci:    Biskvit    8 bjelanjaka    … Read More
  • ROLAT SA BANANAMA Rolati, a posebno sa bananama, su odlična zamena za klasične torte. Em izgledaju dekorativno, em su izdašni, kremasti i ukusni. Ovaj rolat je jedan on… Read More
  • ROLAT SA JAGODAMA  Sezona jagoda je počela i ja sam naravno morala odmah da napravim neko sočno ukusno zadovoljstvo :). Jagode su neodoljivog ukusa  i šta god… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.