Čak i oni koji nisu ljubitelji kremšnita, nakon ovog recepta će promijeniti svoje mišljenje !
Sastojci 8 osoba
Kore
1/2 smrznutog lisnatog tijesta (1 kocka od dvije u pakiranju vam je dovoljna)
Žuta krema
1 litra mlijeka
10 jaja
1/2 mahune vanilije ili 2 vanilin šećera
10 žlica šećera
6 žlica Oštrog brašna Podravka
2 žlice Gussnel Dolcela (gustin)
Bijela krema
500 ml slakog vrhnja za šlag
šećer u prahu Dolcela
Priprema
1.
Za kore razvaljajte odmrznuto lisnato tijesto, pa ga izbockajte vilicom i pecite ga na većem limu (onaj koji imate od pećnice) do zlatno žute boje. Ohlađeno tijesto prerežite po pola i jednu polovicu stavite u manji lim.
2.
Za žutu kremu odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke izmješajte mikserom ili pjenjačom sa šećerom, vanilijom (koru od mahune vanilije možete staviti u mlijeko dok ne zakipi, kad mlijeko zakipi odstranite ju), brašnom, gustinom i 2 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu. 8 dcl mlijeka stavite u veći lonac da zakipi, kad je zakipilo dodajte smjesu od žumanjaka i skuhajte kremu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih dodajte u vruću kremu, lagano ih spojite pa tako dobivenu žutu kremu prelijte preko lisnatog tijesta.
3.
Kad se žuta krema ohladila slatko vrhnje istucite u čvrst šlag pa ga premažite preko žute kreme i poklopite drugom polovicom lisnatog tijesta.
Posluživanje
Dobro ohlađene kremšnite posipajte šećerom u prahu i poslužite narezane na kocke!
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar