UKUSAN RUČAK NA BRZINU: KIŠ LOREN
Kiš je seljačka pita od sastojaka koje su seljani imali oko sebe. Jednostavno preukusna :)
Testo:
200 g mekog brasna
100 g butera ili margarina
1 jaje
malo soli
Nadev:
200 g dimljene pecenice
100 g rendane gaude
100 g mariniranih sampinjona
Preliv:
3 jajeta
200 ml kisele pavlake/ vrhnja/
Priprema
1.
U brasno dodati so, jaje
i polako dodavati margarin
ili buter isecen na listice.
rukama utrljavati masnocu i
umesiti glatko testo.
2.
Testo ostaviti 1 sat u
frizideru.
3.
Sitno iseckati dimljenu
vesalicu i sampinjone, a gaudu
narendati.
4.
Izvaditi testo iz frizidera.
rastanjiti ga i njime obloziti
pleh za kis. Ivice treba malo
da izviruju.
5.
Preko testa staviti
nadev i preliti umucenim jajima
sa kiselom pavlakom.
6.
Peci 30 minuta na 200 stepeni.
Posluživanje
Sluziti toplo iseceno na trouglove.
Izvor: www.coolinarika.com
Testo:
200 g mekog brasna
100 g butera ili margarina
1 jaje
malo soli
Nadev:
200 g dimljene pecenice
100 g rendane gaude
100 g mariniranih sampinjona
Preliv:
3 jajeta
200 ml kisele pavlake/ vrhnja/
Priprema
1.
U brasno dodati so, jaje
i polako dodavati margarin
ili buter isecen na listice.
rukama utrljavati masnocu i
umesiti glatko testo.
2.
Testo ostaviti 1 sat u
frizideru.
3.
Sitno iseckati dimljenu
vesalicu i sampinjone, a gaudu
narendati.
4.
Izvaditi testo iz frizidera.
rastanjiti ga i njime obloziti
pleh za kis. Ivice treba malo
da izviruju.
5.
Preko testa staviti
nadev i preliti umucenim jajima
sa kiselom pavlakom.
6.
Peci 30 minuta na 200 stepeni.
Posluživanje
Sluziti toplo iseceno na trouglove.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar