Torta s plazma keksom - koja se pravi veoma lako, a koju obožavaju svi koji su je probali…

 Sastojci za tortu s plazma keksom

Za koru:

    6 jaja
    6 kašika šećera
    6 kašika punih oraha
    2 kašike kakaoa
    1 prašak za pecivo
    200 ml soka od narandže
    2 kašike brašna


Prvi fil:

    300 gr mljevenog Plazma keksa
    čaša od 200 ml soka od narandže
    100 gr čokolade za kuhanje
    125 gr margarina
    50 gr šećera u prahu


Drugi fil:

    250 gr oraha
    2 kašike šećera
    100 ml mlijeka
    125 gr margarina
    50 gr šećera u prahu


Treći fil:

    2 pudinga od vanile 
    750 ml mlijeka 
    125 gr margarina 
    100 gr šećera u prahu


Odozgo:

    2 slatke pavlake




Priprema torte s plazma keksom

Kora se priprema jednostavno. Umute se najprije bjelanca, zatim se doda šećer, pa žumanca, pa onda brašno i prašak za pecivo, kakao i na kraju se kašikom u to umješaju orasi. Peće se na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je veličine 25×35 cm. Ali svako prilagodjava plehu koji ima, može i malo manji, kora će biti deblja.

Kada se kora ohladi, pospe se sokom od nacjeđene pomorandže, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, može da se doda još malo, po slobodnoj procjeni domaćice.

Prvi fil se pravi tako sto se Plazma keks prelije sokom od narandže i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa šećerom u prahu. Toj smjesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena čokolada. Ako je smjesa tvrda, slobodno se doda još soka od narandže, da se dobije masa koja može da se maže preko kore.

Za drugi fil se najprije orasi malo podpeku u rerni, zatim se samelju, pa se popare u mlijeku koje se malo zašećeri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umucenim margarinom i secerom u prahu.

Treci fil se napravi prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Dakle skuha se puding od vanile, ali se ne stavi 8 vec 4 kasike secera. Dok se fil hladi, umuti se margarin sa secerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom. Dobije se prekrasna, glatka smjesa.

Na koru se najprije stavi fil sa Plazma keksom, pa fil od oraha, a na kraju zuti fil. Odozgo se torta premaze sa dvije umucene slatke pavlake.

Trebalo bi da prenoci, makar jednu noc u frizideru, da se lijepo ohladi.



Izvor: www.coolinarika.com

Takođe pogledajte:

  • Torta bela dolina Sastojci:15 jaja800 gr. secera3 supene kasike vinskog sirceta300 gr. cokolade za kuvanje7 kasika gustina1 puding od vanile8 dl mleka1 margarin od 250 … Read More
  • FANTASTIČNA KEKS TORTA: Jednostavna, kremasta, preukusna  Keks torte su pomalo izašle iz mode. Valjda su suviše skromne, ali ova koja je ovdje opisana je pravo otkriće. Potpuno dostojna svakog slavlja, … Read More
  • Ljesnjak-Nutella Čokoladna tortaSa ovom kombinacijom…. Nesto kao Reforma torta ,,al’ mi je Reforma uvijek bila nekako previse jednostavnog ukusa,pa sam mnogo puta dodala nesto novo, … Read More
  • Nepečena puding torta Sastojcitamni puding:2 vrecice dolcela pudinga od cokolade ilikakaa5 žlica šecera8 dl mlijeka20 dag prženih mljevenih lješnjakasvijetli puding:2… Read More
  • Torta beli Egipat  Sastojci:Kora:- 9 belanaca- prstohvat soli- 9 kašika šećera- 4,5 kašike brašna- 180 gr mlevenih, pečenih lešnikaKrem I:- 9 žumanaca- 9 kašika še… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.