Tiramisu s jagodama





 Sastojci

    Sastojci za kremu:
    500 g mascarponea
    4 žumanjka
    3 žlice šećera
    2 vanilin šećera
    3 dl vrhnja za šlag

    Ostalo:
    400 g piškola
    3 šalice crne kave
    800 g jagoda




 Priprema

    1.    Skuhati kavu bez šećera i ohladiti.

    Umutiti mikserom  žumanjke i šećer te skuhati na pari. Kuhati do 80˚C ili dok krema ne bude gusta.
    2.    U hladnu kremu umiješati mascarpone i umućen šlag od 3 dl vrhnja.
    3.    Na podložak složiti piškote namočene kavom te ih premazati kremom i složiti jagode.  Drugi red piškota umakati u kavu i ponovno premazati kremom.  Ohladiti i posuti kakaom.
    4.    Savjet: krema se može servirati slastičarkom vrećicom i uporabiti sezonsko voće.


Izvor: www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.