Srcolike krofnice
Sastojci:
600 g brašna
20 g svježeg kvasca
3 jušne žlice šećera
pola čajne žličice soli
1 jaje
1 žumanjak
20 g maslaca
1 žlica ruma ili rakije
250 ml mlakog mlijeka
Potrebno je još:
500 ml ulja za prženje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U zdjelu za miješanje staviti brašno, napraviti udubljenje pa u njega staviti kvasac, žlicu šećera i 100 ml mlakog mlijeka, promiješati i ostaviti par minuta da kvasac naraste (prikaz na slici).
U okolno brašno dodati preostali šećer i sol. Kad je kvasac narastao dodati jaje, žumanjak, omekšali maslac, rakiju te zamijesiti tijesto uz dodavanje preostalih 150 ml mlakog mlijeka. Tijesto dobro izraditi, oblikovati u kuglu te ostaviti 30 minuta da odmara.
Naraslo tijesto razvaljati na debljinu od oko 8 mm pa rezati kalupom za kekse u obliku srca ili klasičnih krugova. Ostaviti da odmara 20-30 minuta pokriveno kuhinjskom krpom.
Krofnice pržiti u dubokom ulju sa svake strane po 2 minute. Vaditi ih na ubrus kako bi se upio ostatak ulja pa ih posipati šećerom u prahu.
izvor : http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
600 g brašna
20 g svježeg kvasca
3 jušne žlice šećera
pola čajne žličice soli
1 jaje
1 žumanjak
20 g maslaca
1 žlica ruma ili rakije
250 ml mlakog mlijeka
Potrebno je još:
500 ml ulja za prženje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U zdjelu za miješanje staviti brašno, napraviti udubljenje pa u njega staviti kvasac, žlicu šećera i 100 ml mlakog mlijeka, promiješati i ostaviti par minuta da kvasac naraste (prikaz na slici).
U okolno brašno dodati preostali šećer i sol. Kad je kvasac narastao dodati jaje, žumanjak, omekšali maslac, rakiju te zamijesiti tijesto uz dodavanje preostalih 150 ml mlakog mlijeka. Tijesto dobro izraditi, oblikovati u kuglu te ostaviti 30 minuta da odmara.
Naraslo tijesto razvaljati na debljinu od oko 8 mm pa rezati kalupom za kekse u obliku srca ili klasičnih krugova. Ostaviti da odmara 20-30 minuta pokriveno kuhinjskom krpom.
Krofnice pržiti u dubokom ulju sa svake strane po 2 minute. Vaditi ih na ubrus kako bi se upio ostatak ulja pa ih posipati šećerom u prahu.
izvor : http://receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar