Sladoled od malina i čokolade
Maline,komadići čokolade...mmmmm!
Sastojci
2 žumanjka
200 ml mlijeka
150 ml slatkog vrhnja
70 g šećera
200 g malina(ili jagoda)
50 g mliječne čokolade
Priprema
1.
Mlijeko zagrijavati da bude toplo,BEZ VRENJA!
Žumanjke i šećer izmiksati i preliti toplim mlijekom stalno miksajući slabijom brzinom.
Vratiti u posudu i staviti na najslabiju vatru,zagrijavati,BEZ VRENJA,miješajući 5-7 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
2.
Maline usitniti u kašicu.
Čokoladu sitno nasjeckati.
Slatko vrhnje izmiksati u šlag.
Spojiti maline,šlag i ohlađeno mlijeko sa žumanjcima,a na kraju žlicom umiješati usitnjenu čokoladu.
3.
Pripremiti aparat za sladoled prema uputama,upaliti ga i usipati dobivenu smjesu.
Nakon 20-40 minuta sladoled je gotov,vidi se po njegovoj strukturi i gustoći.
Dobila sam predivan,kremast sladoled s komadićima čokolade.
Po želji maline zamijeniti npr. jagodama ili nekim drugim voćem.
4.
Naravno da se može praviti i bez aparata za sladoled,na uobičajen način.
Sladoled sam prelila čokoladnim sirupom koji pravim već godinama i odličan je.
izvor : http://www.coolinarika.com
Sastojci
2 žumanjka
200 ml mlijeka
150 ml slatkog vrhnja
70 g šećera
200 g malina(ili jagoda)
50 g mliječne čokolade
Priprema
1.
Mlijeko zagrijavati da bude toplo,BEZ VRENJA!
Žumanjke i šećer izmiksati i preliti toplim mlijekom stalno miksajući slabijom brzinom.
Vratiti u posudu i staviti na najslabiju vatru,zagrijavati,BEZ VRENJA,miješajući 5-7 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
2.
Maline usitniti u kašicu.
Čokoladu sitno nasjeckati.
Slatko vrhnje izmiksati u šlag.
Spojiti maline,šlag i ohlađeno mlijeko sa žumanjcima,a na kraju žlicom umiješati usitnjenu čokoladu.
3.
Pripremiti aparat za sladoled prema uputama,upaliti ga i usipati dobivenu smjesu.
Nakon 20-40 minuta sladoled je gotov,vidi se po njegovoj strukturi i gustoći.
Dobila sam predivan,kremast sladoled s komadićima čokolade.
Po želji maline zamijeniti npr. jagodama ili nekim drugim voćem.
4.
Naravno da se može praviti i bez aparata za sladoled,na uobičajen način.
Sladoled sam prelila čokoladnim sirupom koji pravim već godinama i odličan je.
izvor : http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar