Piletina u lisnatom! Za jako tople dane idealna večera za pola sata!



Brzo, jednostavno i vrlo ukusno.



SASTOJCI
80dkg pilećih prsa (bez kožice)
50dkg lisnatog tijesta
2 dcl kiselog vrhnja
20 dkg šunke za pizzu

40 dkg sira (gauda, podravec ili neki sličan)
ulje
malo soli i papara



PRIPREMA
1.   Pileća prsa tanko filetirajte, posolite, popaprite. Popržite na ulju s obje strane nekoliko minuta.
2.   Lisnato tijesto razvaljajte u pravokutnik, dužine tepsije u kojoj ćete peći.
Na tijesto po dužini posložite šunku za pizzu, posložite pileće filete i naribajte sir. Malo manje od pola širine tijesta nemojte nadjevati.  Zarolajte tijesto, krajeve malo uvucite.
3.   Štrudlu prebacite u nauljenu tepsiju. Premažite kiselim vrhnjem i pospite ribanim sirom. Pecite na 200°C nekih 25 minuta. Izrežite na komade tri do četiri centimetra širine ili po želji. Poslužite uz zelenu salatu ili neku po vašoj želji.

Posluživanje
Piletina spremljena na ovaj način jako je ukusna i hladna.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Takođe pogledajte:

  • GULAŠ  Danas sam svoje najmilije obradovala pravim gurmanskim užitkom :). Gulaš je za nas vrhunac uživanja a posebno kada je spremljen na ovaj način, m… Read More
  • CARSKI RUČAK  Sastojci:- 250g mljevenog mesa- 1 carska mjesavina- 1 glavica luka- 3 jaja- 200 ml vrhnja za kuhanje- zacini po zelji- mocarela google_ad_cli… Read More
  • POSNA ŠPANSKA PITA  Posna španska pita je ukusno i brzo pecivo. Možete je spremiti za doručak ili večeru a dobro prolazi i kao slavsko predjelo. Čak iako ne postite… Read More
  • SOGAN DOLMA - tradicionalno bosansko jelo Moj danasnji rucak...SOGAN DOLMA....tradicionalno bosansko jelo....Sastojci:    1 kg crvenog luka-srednje veličine  &nb… Read More
  • PILETINA U AJMOKAC SOSU  Piletinu volim da ručkam pripremljenu na razne načine ali ipak najviše u nekom lepom kremastom sosu. Za obradu pilećeg mesa ne treba puno vremen… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.