Ljetna torta s malinama

Kombinacija malina i mascarponea daju savršeni spoj za laganu, kremastu i osvježavajuću slasticu


Sastojci

    Kora
    300 g mljevenog keksa
    150 g maslaca

    Krema
    500 g mascarponea
    2 dl čvrstog jogurta
    2 dl vrhnja
    6 listića želatine
    150 g mljevenog šećera
    3 vanilin šećera
    500 g malina

    Preljev
    150 g malina
    1 preljev za tortu







Priprema

    1.

    Kora

    Maslac otopiti, pomiješati s mljevenim keksom i utisnuti u pripremljen kalup za pečenje promjera 28 cm. Koru peći na 160 ̊C

    10 minuta.
    2.

    Krema

    Navedene sastojke umutiti mikserom, dodati otopljenu želatinu. Na koru složiti maline, preliti kremom te ohladiti.
    3.

    Preljev

    150 g malina izmiksati štapnim miksrom i procijediti. Dodati vode koliko je potrebno da sa sokom od malina dosegne 2,5 dl.

    Prokuhati 1 minutu i preliti tortu.

   
                  







izvor : coolinarika.com

Takođe pogledajte:

  • PAKLENO DOBRA: BLOODY BERRY TORTA  Lagan, vazdušast, ne preterano sladak, niti suv čokoladni biskvit, prekriven nežnim filom od bobičastog crvenog voća i zamirisan penastom vanili… Read More
  • SLADOLED TORTA – BEZ PEČENJA Sastojci:        150 g keksa,        250 g margarina,        250 g čokolade,    … Read More
  • Plazma tortaSastojci:– Za kore – jaja 15 kom.– šećer 15 kašika– mlevena plazma 15 kašika– Fil I:– žumanca 15 kom.– šećer 250 gr– puding sa ukusom vanile 3… Read More
  • Grandisimo torta SastojciKORA:18 belanaca18kasika secera24kasika mlevenih lesnika3kasike brasna6kasika kakaoaFIL:18 zumanaca250g secera u prahu2 margarina100g seckanih… Read More
  • Himalaji tortaSmokva je mala voćka prijatnog ukusa čija je sočna mesnata unutrašnjost obložena brojnim tankim ljuspicama. Konzumiraju se cele, sa ljuskom ili bez nj… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.