Čokoladna grešnica - sam naziv sve govori !!
Sastojci
Broj osoba:
12 osoba
150 gr maslaca
300 gr šećera
150 gr čokolade
3/4 šalice vode (od 2dcl)
3 jaja
300 gr brašna
10 gr sode bikarbone
5 gr praška za pecivo
korica naranče
5 gr soli
2 dcl slatkog vrhnja
Premaz
2 dcl slatkog vrhnja
150 gr čokolade
Priprema
Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
1
Čokoladu i vodu stavite na laganu vatru dok vam se čokolada ne otopi. Promiješajte i ostavite da vam se prohladi.Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodavajte jedno po jedno jaje, miksajući između svakog da vam se fino razbije i poveže sa smjesom. Sad dodajte prohlađenu čokoladu, pa izmiksajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, koricu naranče, sodu bikarbonu, prašak za pecivo. Pomalo dodavajte brašno u smjesu od maslaca, lagano miješajući.
Slatko vrhnje istucite u šlag. Lagano ga umiješajte u smjesu od brašna. Kalup namastite i pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup i pecite nekih 50-55 minuta na 180°C. Tortu malo prohladite u kalupu, pa ju izvadite i ostavite na rešetki da se ohladi.
2
Dok se torta hladi, zagrijte slatko vrhnje do pred vrenje. Prelijte ga preko čokolade. Ostavite minut dva, pa promiješajte da se sve poveže. Ohladite, pa izmiksajte. Cijelu tortu premažite izvanka.
izvor : http://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar