RECEPT KOJI MORATE ZAPISATI: RECI SIR ROLAT
Sastojci
250g sira trapista
400g sitnog (sremskog) sira
100g pavlake
200g ili po ukusu šunke
2-3 kom ili više barene (kisele) paprike
Priprema
1.
Sir trapist stavite na aluminijumsku foliju pa sa tepsijom u rernu na 100C oko 10min dok se ne rastopi dovoljno da može da se oblikuje tj. dok ne dobijete masu sličnu ovoj na slici
2.
U međuvremenu naseckajte šunku i barenu kiselu papriku. Pomešajte sa sitnim sirom i pavlakom, da dobijete namaz.
Možete koristiti i neki tvrdi beli sir ako nemate sitni, samo onda ga dobro usitnite i dodajte više pavlake.
3.
Sir izvadite iz rerne i rastanjite na pravougaoni oblik.
4.
Namazom od šunke i belog sira nafilujte celu ,,koru" od trapista. Urolajte i uvite u foliju.
5.
Stavite rolat na tacnu pa u frižider da se ohladi i stegne oko 1-2h. Ako vam se žuri ;) može i u zamrzivač na pola sata.
Kad se ohladi rolatom je lako ‚‚rukovati", ne lomi se i lako se seče.
6.
Skinite foliju sa rolata, naravno :) i secite na parčiće debljine prsta.
Posluživanje
Što se tiče izbora belog sira za fil, bolji je neki jači, kiselkast sir, nikako blagi. U fil naravno možete staviti šta god želite i volite, ali papriku nemojte preskočiti jer baš ona daje neku posebnu notu ovom predjelu.
Dešavalo mi se u pripremi ovog rolata, dok nisam našla pravu vrstu sira, da kora puca ili da sir neće da se rastopi. Čak i ako ispuca može se urolati i pojesti, verujte ;)
Nemojte odustati, nađite svoj sir !
Izvor: www.coolinarika.com
250g sira trapista
400g sitnog (sremskog) sira
100g pavlake
200g ili po ukusu šunke
2-3 kom ili više barene (kisele) paprike
Priprema
1.
Sir trapist stavite na aluminijumsku foliju pa sa tepsijom u rernu na 100C oko 10min dok se ne rastopi dovoljno da može da se oblikuje tj. dok ne dobijete masu sličnu ovoj na slici
2.
U međuvremenu naseckajte šunku i barenu kiselu papriku. Pomešajte sa sitnim sirom i pavlakom, da dobijete namaz.
Možete koristiti i neki tvrdi beli sir ako nemate sitni, samo onda ga dobro usitnite i dodajte više pavlake.
3.
Sir izvadite iz rerne i rastanjite na pravougaoni oblik.
4.
Namazom od šunke i belog sira nafilujte celu ,,koru" od trapista. Urolajte i uvite u foliju.
5.
Stavite rolat na tacnu pa u frižider da se ohladi i stegne oko 1-2h. Ako vam se žuri ;) može i u zamrzivač na pola sata.
Kad se ohladi rolatom je lako ‚‚rukovati", ne lomi se i lako se seče.
6.
Skinite foliju sa rolata, naravno :) i secite na parčiće debljine prsta.
Posluživanje
Što se tiče izbora belog sira za fil, bolji je neki jači, kiselkast sir, nikako blagi. U fil naravno možete staviti šta god želite i volite, ali papriku nemojte preskočiti jer baš ona daje neku posebnu notu ovom predjelu.
Dešavalo mi se u pripremi ovog rolata, dok nisam našla pravu vrstu sira, da kora puca ili da sir neće da se rastopi. Čak i ako ispuca može se urolati i pojesti, verujte ;)
Nemojte odustati, nađite svoj sir !
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar