RECEPT KOJI MORATE ZAPISATI: RECI SIR ROLAT

Sastojci

    250g sira trapista
    400g sitnog (sremskog) sira
    100g pavlake

    200g ili po ukusu šunke
    2-3 kom ili više barene (kisele) paprike












Priprema

    1.
    Sir trapist stavite na aluminijumsku foliju pa sa tepsijom u rernu na 100C oko 10min dok se ne rastopi dovoljno da može da se oblikuje tj. dok ne dobijete  masu sličnu ovoj na slici
    2.
    U međuvremenu naseckajte šunku i barenu kiselu papriku. Pomešajte sa sitnim sirom i pavlakom, da dobijete namaz.
    Možete koristiti i neki tvrdi beli sir ako nemate sitni, samo onda ga dobro usitnite i dodajte više pavlake.
    3.
    Sir izvadite iz rerne i rastanjite na pravougaoni oblik.
    4.
    Namazom od šunke i belog sira nafilujte celu ,,koru" od trapista. Urolajte i uvite u foliju.

    5.
    Stavite rolat na tacnu pa u frižider da se ohladi i stegne oko 1-2h. Ako vam se žuri ;) može i u zamrzivač na pola sata.
    Kad se ohladi rolatom je lako ‚‚rukovati", ne lomi se i lako se seče.
    6.
    Skinite foliju sa rolata, naravno :) i secite na parčiće  debljine prsta.

Posluživanje
Što se tiče izbora belog sira za fil, bolji je neki jači, kiselkast sir, nikako blagi. U fil naravno možete staviti šta god želite i volite, ali papriku nemojte preskočiti jer baš ona daje neku posebnu notu ovom predjelu.
Dešavalo mi se u pripremi ovog rolata, dok nisam našla pravu vrstu sira, da kora puca ili da sir neće da se rastopi. Čak i ako ispuca može se urolati i pojesti, verujte ;)
Nemojte odustati, nađite svoj sir !






Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.