POHOVANE TIKVICE – NA LAKŠI I UKUSAN NAČIN


Ideja je potekla od moje seke Lakumićke…koja tikvice pohuje u lerni a ne na ringli :) Pametno…zato je i starija sestra…da bude bistrija…No, ja sam to malo razradila po našoj meri i evo rezultata…

Nabavimo :

1 tikvica srednje veličine (vi možete i više, naravno…)
2 jajeta
3 vrhom pune kašike kisele pavlake
brašno
prezla
susam
so
papir za pečenje
ulje ili mast




Tikvice oljuštimo od kore i isečemo ih na kolutove nekih 4 – 5 mm debljine. Posolimo kolutiće i ostavimo ih malo tako da odstoje. Za to vreme, pripremimo 3 duboka tanjira. I onda…redom…u jedan razmutimo jaja uz dodatak kisele pavlake…tako da bude srednje gusto :) , u drugi tanjir sipamo brašno (ili je to ipak  prvi tanjir…) i u treći tanjir sipamo prezlu i susam.
Nakon što su tikvice malo odstojale tako posoljene, ocedimo ih od vode i pohujemo: uvaljamo sa obe strane u brašno, pa onda u jaja sa pavlakom i na kraju u prezlu sa susamom.
Kada smo sve upohovali, pripremimo tepsiju, tj. stavimo papir za pečenje u nju, poslažemo na isti pripremljene tikvice i malo prelijemo uljem. Ne treba mnogo ulja (ili masti), tek da predje preko svakog parčeta dok ih polivamo ili ako je mast, da stavimo po parče izmedju kolutova. I…to je to, stavimo ih na 200°C da se peku dok ne porumene. Kada su pečene, izvadimo ih na tanjir sa salvetom, kako bi upila i ono malo ulja (masti) sa njih, ostaje nam samo da ih – klopamo…uz n.pr. varivo od boranije i pečene krompiriće





Izvor:  www.kuvajmo-blogovski.com

Takođe pogledajte:

  • BOLONJEZE SOS  Svi ste nekad pravili ili probali Bolonjeze sos sa pastom po svom ukusu, ali pravi bolonjeze sos je specifičan. Ukus i miris prosto opijaju. Pri… Read More
  • Uštipci od starog hljeba  Sastojci:- 500 gr starog hljeba- 250 ml mlijeka- 4 jaja- 1 prašak za pecivo- prezla po potrebi google_ad_client = "ca-pub-5690242694074396"; … Read More
  • ROLOVANE ŠNICLE IZ RERNE  Rolovane šnicle su uvek dobrodošle kod mene na trpezi. Njihova priprema nije teška a i ako ih pečete u rerni neće biti masne. Kalorične jesu, pr… Read More
  • PICA MAFINI  Za dečije rođendane ili kada nam dolaze drugari uvek se opredelim za neke slane mafine. Razloga je nekoliko, prvo brzo se spremaju, drugo jeftin… Read More
  • 6 LAKIH RECEPATA SA KUVANIM JAJIMA Koliko god jaja skuvale i obojile sigurni smo da vam posle Uskrsa gomila njih ostane nepojedena, a često i deo bacite jer se bojite da se ne pok… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.