Rolada - mekana kao spužva i uvijek uspije


Sastojci

     6 komada Jaja
     150 grama Šećer
     150 grama Oštro brašno
     1 žlica Rum
      Pekmez
      Šećer u prahu
     Po želji: 1 vanilin šećer







Priprema

Vrijeme pripreme:
    20 min
Težina:
    Jednostavno

    1

    Jaja sobne temperature mutiti sa šećerom,dodati prosijano brašno i sve dobro umutiti.

    Staviti žlicu ruma.

    Povezati sve sastojke.
    2

    Smjesu izliti na papir za pečenje i poravati.

    Peći na 200 stupnjeva 9 minuta.
    3

    Pečenu roladu zarolati u mokru krpu i ostaviti da se malo ohladi i onda premazati pekmezom po izboru.

    Kada se dobro ohladi posuti šećerom u prahu.







izvor :  coolinarika.com

Takođe pogledajte:

  • Maslačak pita Sastojci 8 osoba    za 2 kore;    1 smjesa Dolcela mješavine za biskvit    za 2 kore;    3… Read More
  • Moje brze oblatne Najlakse se upamti recept, brzo naprave i svi su odusevljeni a najvaznije da se sve pojede i da svi vole. Sa manje secera a tako ukusne. … Read More
  • RUM KASATO!Rum kasato je definitivno jedan od najjednostavnijih kolača koji se sprema očas posla i ne iziskuje skupe sastojke.Odovjite pola sata vremena i naprav… Read More
  • NAJUKUSNIJI LOKUMI KOJI SE NAJLAKŠE PRAVEUstipci koji u nase krajeve nazivaju lokumi su pogodni za dorucak ili veceru. Izvedba je jako laka, a o ukusu posudite vi sami: -)).Sastojci &nbs… Read More
  • Bakina slatka salama Sastojci4 komada oblatna80 dag keksa5-6 dl mlijeka20 dag čokolade ili čokolade u prahu25 dag margarina6 žlica šećeraDodatak osnovnom receptu2 dl mljev… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.