Polpeti od krumpira za 30 minuta. Predivni su.
Sastojci
Za osnovu
1 kgr.
krumpir
1
jaje
1 zlicica
so
100 gr.
kaskaval
100 gr.
sunka
2 zlice
mleko
20 gr.
margarin
zeleni dio
mladog luka - (perca od luka)
Za paniranje
1
jaje
2 kasike
mleko
po potreba
hljebne mrvice (prezla)
Priprema
Težina:
Jednostavno
Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, - perje.
Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.
Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte ... kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka - izmesajte.
Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.
Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite - ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu...
Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.
Dobar vam tek.
Za osnovu
1 kgr.
krumpir
1
jaje
1 zlicica
so
100 gr.
kaskaval
100 gr.
sunka
2 zlice
mleko
20 gr.
margarin
zeleni dio
mladog luka - (perca od luka)
Za paniranje
1
jaje
2 kasike
mleko
po potreba
hljebne mrvice (prezla)
Priprema
Težina:
Jednostavno
Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, - perje.
Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.
Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte ... kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka - izmesajte.
Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.
Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite - ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu...
Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.
Dobar vam tek.
0 komentari:
Objavi komentar