PIROŠKE



    Sastojci
    kvas
    1 vrečica suhog kvasca
    1,5 dl toplog mlijeka
    mala žličica šećera
    velika žlica glatkog brašna

    tijesto
    150 g kuhanog i propasiranog krumpira
    50 g maslaca
    350 g brašna

    sol
    2 žumanjka

    nadjev
    150 g prešane šunke
    1 velika žlica vrhnja
    malo soli





Priprema

    1.
    u toplo mlijeko staviti žlicu brašna, šećer i suhi kvasac
    2.
    ostaviti da se digne
    3.
    u zdjelu staviti ostale sastojke
    4.
    dodati dignuti kvas i zamijesiti tijesto

    5.
    ostaviti na toplom da se digne
    6.
    šunku narezati na sitne kockice
    7.
    dodati joj vrhnja i malo soli
    8.
    kad je tijesto dignuto razvaljati ga na malo više od pola centimetra debljine
    9.
    rezati četverokute približno 7×7 cm
    10.
    staviti nadjev na sredinu i dobro stisnuti krajeve da nadjev nebi izlazio kod pečenja
    11.
    oblikovati pirošku
    12.
    pržiti u vručem ulju desetak minuta
 




  Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.