Nebeske kocke
Sastojci:
Kora:
- 3 jaja
- 150gr šećera
- 8 kašika ulja
- 8 kašika tople vode
- 1 kašika kakaoa
- 150gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil od malina:
- 600 gr malina ( ja koristim zamrznute)
- 200 gr šećera
- 1 dcl vode
- 3 kašike gustina
- 2 kesice od 9 grželatina
- 10 kašika vode
Fil:
- 1 litar mleka
- 200gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 200gr šlaga u prahu
- 2dcl mleka
Potrebno još:
- 2 dcl čokoladnog mleka
- 250gr četvortastog keksa prelivenog čokoladom sa jedne strane (koristim zlatni pek preliven sa čokoladom)
- 2dcl mleka
Za preliv kolača:
- 200gr čokolade
- 6 kašikaulja
Priprema:
Umutiti 3 belanca, dodati 150 gr šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći mikserom.
U masu dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo.
Sve dobro umutiti pa dodati 8 kašika tople vode.
Masu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još toplu preliti sa 2 dl čokoladnog mleka.
Fil od malina:
U posudu staviti maline i šećer, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati umućen gustin sa vodom i još par minuta prokuvati i dodati 2 kesice želatina potopljena u 10 kašika vode i ostavljena da nabubri.
Mešati par minuta da se želatin istopi i ostaviti da se hladi i fil kad bude mlak preliti preko kore. (kolač filujemo u plehu u kojem pečemo koru).
Fil:
Umutiti 3 pudinga od vanile, 1 kašiku gustina, 1 vanilin šećer i 2 dcl mleka, dodamo u prokuvano 8 dl mleka sa 200 g šećera.
Kuvati i kad se skuva dobro ohladiti. Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka i dodati u hladan puding.
Jednu polovinu ovog fila stavimo na maline, pa red keksa, (čokoladni deo keksa okrenut na gore) potapan u mleko onom stranom bez čokolade, pa drugi deo fila.
Kolač prelijemo sa čokoladnom glazurom:
Istopiti 200 g čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.
izvor : www.coolinarika.com/
Kora:
- 3 jaja
- 150gr šećera
- 8 kašika ulja
- 8 kašika tople vode
- 1 kašika kakaoa
- 150gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil od malina:
- 600 gr malina ( ja koristim zamrznute)
- 200 gr šećera
- 1 dcl vode
- 3 kašike gustina
- 2 kesice od 9 grželatina
- 10 kašika vode
Fil:
- 1 litar mleka
- 200gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 kašika gustina
- 200gr šlaga u prahu
- 2dcl mleka
Potrebno još:
- 2 dcl čokoladnog mleka
- 250gr četvortastog keksa prelivenog čokoladom sa jedne strane (koristim zlatni pek preliven sa čokoladom)
- 2dcl mleka
Za preliv kolača:
- 200gr čokolade
- 6 kašikaulja
Priprema:
Umutiti 3 belanca, dodati 150 gr šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći mikserom.
U masu dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo.
Sve dobro umutiti pa dodati 8 kašika tople vode.
Masu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još toplu preliti sa 2 dl čokoladnog mleka.
Fil od malina:
U posudu staviti maline i šećer, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati umućen gustin sa vodom i još par minuta prokuvati i dodati 2 kesice želatina potopljena u 10 kašika vode i ostavljena da nabubri.
Mešati par minuta da se želatin istopi i ostaviti da se hladi i fil kad bude mlak preliti preko kore. (kolač filujemo u plehu u kojem pečemo koru).
Fil:
Umutiti 3 pudinga od vanile, 1 kašiku gustina, 1 vanilin šećer i 2 dcl mleka, dodamo u prokuvano 8 dl mleka sa 200 g šećera.
Kuvati i kad se skuva dobro ohladiti. Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka i dodati u hladan puding.
Jednu polovinu ovog fila stavimo na maline, pa red keksa, (čokoladni deo keksa okrenut na gore) potapan u mleko onom stranom bez čokolade, pa drugi deo fila.
Kolač prelijemo sa čokoladnom glazurom:
Istopiti 200 g čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.
izvor : www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar