Kapućino torta sa sirom

Često se umesto pečene kore za tortu, kao podloga koristi mleveni keks sa raznim dodacima: sokom, šećerom, rumom, orasima, žele bombonama i slično. Priprema je jednostavna i brza a poslastica ukusna.


Sastojci

300 g

mlevenog keksa

150 ml

skuvane kafe

50 g

margarina

300 g

sitnog sira od obranog mleka

200 ml

kapućina

2 kesice

želatina

100 g

šećera u prahu

200 ml

biljne pavlake

100 g

iseckanog lešnika







Priprema

U činiji pomešati mleveni keks, skuvanu i ohlađenu kafu i margarin. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da se stegne. Želatin razmutiti u kapućinu i ostaviti da odstoji. Umutiti biljnu pavlaku, dodati sitan sir, šećer u prahu i pripremljen želatin. Promešati i sipati krem preko keksa. Posuti iseckanim lešnikom i dobro ohladiti. Servirati kapućno tortu sa sirom i po želji preliti čokoladnim topingom.








izvor : http://www.kuhinjica.rs

0 komentari:

Objavi komentar

Translate

Facebook stranica

Popularno u posljednjih 7 dana

Pokreće Blogger.