Kapućino torta sa sirom
Često se umesto pečene kore za tortu, kao podloga koristi mleveni keks sa raznim dodacima: sokom, šećerom, rumom, orasima, žele bombonama i slično. Priprema je jednostavna i brza a poslastica ukusna.
Sastojci
300 g
mlevenog keksa
150 ml
skuvane kafe
50 g
margarina
300 g
sitnog sira od obranog mleka
200 ml
kapućina
2 kesice
želatina
100 g
šećera u prahu
200 ml
biljne pavlake
100 g
iseckanog lešnika
Priprema
U činiji pomešati mleveni keks, skuvanu i ohlađenu kafu i margarin. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da se stegne. Želatin razmutiti u kapućinu i ostaviti da odstoji. Umutiti biljnu pavlaku, dodati sitan sir, šećer u prahu i pripremljen želatin. Promešati i sipati krem preko keksa. Posuti iseckanim lešnikom i dobro ohladiti. Servirati kapućno tortu sa sirom i po želji preliti čokoladnim topingom.
izvor : http://www.kuhinjica.rs
Sastojci
300 g
mlevenog keksa
150 ml
skuvane kafe
50 g
margarina
300 g
sitnog sira od obranog mleka
200 ml
kapućina
2 kesice
želatina
100 g
šećera u prahu
200 ml
biljne pavlake
100 g
iseckanog lešnika
Priprema
U činiji pomešati mleveni keks, skuvanu i ohlađenu kafu i margarin. Rasporediti masu u kalup i ostaviti da se stegne. Želatin razmutiti u kapućinu i ostaviti da odstoji. Umutiti biljnu pavlaku, dodati sitan sir, šećer u prahu i pripremljen želatin. Promešati i sipati krem preko keksa. Posuti iseckanim lešnikom i dobro ohladiti. Servirati kapućno tortu sa sirom i po želji preliti čokoladnim topingom.
izvor : http://www.kuhinjica.rs
0 komentari:
Objavi komentar