Draženkina štrudla sa višnjama
Savršena štrudla.
Sastojci
500 g brašna
1 suvi kvasac
80 g šećera
250 ml mleka
100 g margarina
1 jaje
malo soli
višnje
1 šoljica griza
1 šoljica šećera
75 g šećera
1 kašika soka od limuna
malo vode
Priprema
Sve potrebne sastojke izmešati i umutiti glatko testo. Razvući oklagijom na veličinu od 40 cm, posuti višnjama, šećerom i grizom, uviti u rolnu i staviti u podmazan pleh. Ostaviti štrudlu 30 minuta na toplom mestu, a zatim je peći na 175*C oko 40 minuta. Vruću štrudlu premazati prelivom.
izvor : http://www.kuhinjica.rs
Sastojci
500 g brašna
1 suvi kvasac
80 g šećera
250 ml mleka
100 g margarina
1 jaje
malo soli
višnje
1 šoljica griza
1 šoljica šećera
75 g šećera
1 kašika soka od limuna
malo vode
Priprema
Sve potrebne sastojke izmešati i umutiti glatko testo. Razvući oklagijom na veličinu od 40 cm, posuti višnjama, šećerom i grizom, uviti u rolnu i staviti u podmazan pleh. Ostaviti štrudlu 30 minuta na toplom mestu, a zatim je peći na 175*C oko 40 minuta. Vruću štrudlu premazati prelivom.
izvor : http://www.kuhinjica.rs
0 komentari:
Objavi komentar