PRHKI KOLAČ SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM
Za vikend sam bila u Novom Sadu kod drugarice i tamo me je sačekala gozba :). Najveći utisak je ostavio kolač sa višnjama i čokoladom koji je spremila Aleksandra, sestra od moje drugarice Marine. Dakle, sa tog gostovanja sam se vratila bogatija za jedan divan recept. Sutradan sam se bacila na posao, dobro i nije neki posao, sve ukupno vam treba 45 minuta sa pečenjem. Obradovala sam suprugov stomak i nadam se da ću obradovati vas ovim brzim, lakim receptom :).
SASTOJCI :
Za koru :
4oog brašna,
15og šećera,
1 prašak za pecivo,
125g margarina (ja sam koristila sa ukusom vanile),
1 jaje,
2 vanilina šećera,
2 kašike meda,
izrendana korica limuna po želji,
začin po želji (ja sam stavila kašičicu đumbira u prahu).
Za fil :
3oog višanja,
1oog čokolade.
PRIPREMA :
Suve sastojke pomešajte (brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, začin i koricu limuna). Margarin, koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi, jaje i med ubacite u sud sa brašnom. Mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu.
U početku će vam se činiti da se testo rasipa ali vremenom će se sve lepo ujediniti.
Testo podelite na dva dela.
Prvi deo razvucite po plehu kao koru. Ja sam pekla u plehu od 26cm.
Preko kore rasporedite oceđene višnje i sitno iseckanu čokoladu.
Drugi deo testa razvucite, pa prekrijte višnje.
Viljškom možete izbockati gornji deo.
Rernu zagrejte na 2oo C i pecite kolač oko 3o minuta.
Na kraju po želji pospite šećer u prahu.
Ostavite prhki kolač sa višnjama da se malo ohladi pa navalite :).
Prijatno!
Recept preuzet sa: http://milicinakuhinja.blogspot.com
SASTOJCI :
Za koru :
4oog brašna,
15og šećera,
1 prašak za pecivo,
125g margarina (ja sam koristila sa ukusom vanile),
1 jaje,
2 vanilina šećera,
2 kašike meda,
izrendana korica limuna po želji,
začin po želji (ja sam stavila kašičicu đumbira u prahu).
Za fil :
3oog višanja,
1oog čokolade.
PRIPREMA :
Suve sastojke pomešajte (brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer, začin i koricu limuna). Margarin, koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi, jaje i med ubacite u sud sa brašnom. Mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu.
U početku će vam se činiti da se testo rasipa ali vremenom će se sve lepo ujediniti.
Testo podelite na dva dela.
Prvi deo razvucite po plehu kao koru. Ja sam pekla u plehu od 26cm.
Preko kore rasporedite oceđene višnje i sitno iseckanu čokoladu.
Drugi deo testa razvucite, pa prekrijte višnje.
Viljškom možete izbockati gornji deo.
Rernu zagrejte na 2oo C i pecite kolač oko 3o minuta.
Na kraju po želji pospite šećer u prahu.
Ostavite prhki kolač sa višnjama da se malo ohladi pa navalite :).
Prijatno!
Recept preuzet sa: http://milicinakuhinja.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar